slut som artist

Fy farao vad trött jag är idag. Jag har den sista tiden utökat mina kvällar med några timmar och Ingrid har utökat morgonen med ett antal timmar. Idag ville hon upp vid 7. Eh, nej tack! Jag somnade nog inte förren 01 och så var det nappisättning en gång och amning vid 4:30. Så när Ingrid låg och jollrade, bajsade och skrattade bredvid mig vid 7 ville jag helst sjunka ner genom jorden. Men efter blöjbyte, amning och lite bus fick jag henne att somna om vid 8 ungefär, för att sedan vakna igen vid 9. Ja det är väl så här det nya livet kommer att se ur framöver. Dagens aha-upplevelse: Gå och lägg dig i tid Emelie!
Som lite grädde på moset hade jag en fullspäckad dag med läkarbesök 10:45 och psykolog 13:00. Gick hemifrån 10:30 och kom hem 15:30. Och som lite grädde på grädden på moset så är Ingrid en liten busfia numera som inte alls vill ligga i vagnen i så många timmar, hon vill aktiveras HELA tiden och det underlättar inte alls när jag är iväg ensam med henne en hel dag. Och efter en promenad nu ikväll så är jag extremly tired. Lääängtar efter sängen, åååh min sköna kudde!!!


busfian med den fina dubbelhakan ;) hon har så mycket roliga miner för sig =)



arrrrg :)

Duschat

Igår fick Ingrid duscha ihop med Per. Hon satt i sin bumbo och såg för rolig ut! =) Hon älskar att bada men eftersom vi inte har badkar och världens minsta badrum blir det ett projekt varje gång hon ska badas, därför testade vi denna varianten igår. Hon var inte överlycklig men blev inte heller arg eller ledsen. Vi kommer såklart fortsätta bada henne i baljan för det mesta men ibland kan det vara skönt med enklare sätt!


måndag

Skönt att denna dag snart är över. Det var mindre roligt att vara i väg från 13-18 bara för att kolla så att allt ser fint ut med armbågen men Ingrid skötte sig i alla fall exemplariskt, sötaste tjejen! Och hör och häpna, inatt sov hon återigen hela natten! Eller, nappen fick sättas i kl 3 men hon åt inte förren 5:30. Vi testade att ge henne ersättning igår kväll för att se om det hade positiv effekt och det verkar ju onekligen så! Får göra om det idag igen. Däremot, om jag får klaga lite, så har det blivit så jäkla svårt att få henne att somna! Tidigare har vi kunnat lägga henne och hon har somnat av sig själv, men nu är hon alltid uppe i varv, ligger och sprattlar och gapar och vill inte alls koppla av. Till slut fick jag vagga henne till sömns i famnen, har jag aldrig behövt göra innan. Det var även stört omöjligt att få henne att somna i dag på förmiddagen, hon somnade inte förren vi gav oss iväg till sjukan. Ingen dag är den andra lik, lika bra att konstatera det. Och man kan aldrig lista ut hur natten blir! Tur att hon är sötare än nått när hon skrattar högt åt mina roliga ljud :)


Check up

Sitter på sjukan och väntar. Ska göra en check up på armbågen. Hade röntgen tid kl 14 och ska träffa läkaren 16. Behöver jag säga att jag har tråkigt? Lååångsamt är bara förnamnet. Bjuder på en iPhone bild på min lilla prinsessa. Ja, hon älskar sin leksak!! :-)


Grötpremiär

Vilken härlig dag det är idag. Verkligen vår ute. Vi har tagit en promenad och suttit på uteservering och fikat i solen! Promenaden var välbehövlig efter natten som var, jisses vad Ingrid sov dåligt inatt. Fattar inte vad det var, hon vaknade ofta och var alldeles uppe i varv. Hon låg och sparkade med benen och fäktade med armarna och frustade som en ko typ, hehe. Väldigt irriterande. Tidigt ville hon upp också, så idag är jag trött!

Igår övergav vi Ingrids fina vagga. Vi insåg att hon är så stor nu att hon inte har så mycket utrymme att röra på sig i vaggan så vi köpte en jättefin spjälsäng som hon invigde inatt, tänk om det var därför hon sov så dåligt..... Fint blev det i alla fall. Nått annat "stort" som hände i Ingrids liv igår var att hon fick testa gröt :) Hon tog emot det utan att grimasera och spotta ut det, verkar lovande :)

det var ingrids mormor som fick äran att mata henne :)

roar sig själv

Det är så skönt nu när Ingrid kan sitta i sin stol bredvid mig vid bordet och roa sig själv en bra stund. Hon älskar att leka med leksaken som syns på bilden, den snurrar och låter och hon kan sitta länge när hon har den framför sig. Nu har jag plötsligt mer tid (och händer) över till annat, som att blogga till exempel :)


Vårshopping

Ingrid har nästan uteslutande kläder i storlek 62 och även om de passar perfekt just nu så dröjer det nog inte särskilt länge innan hon växer ur dem. Därför har jag med glädje shoppat loss på lite vårkläder till Ingrid de senaste dagarna. Lite sommarkläder har även följt med. H&M har fantastiaskt mycket fint nu tycker jag. Även lindex har sina godbitar.


Shortsen och linnet är ett set från H&M och jag dog när jag så det, hehe. Så himla sött. Köpte det i en större storlek så hon kan ha det till sommaren. Byxdressen kommer från lindex och kommer bli så fin i vår!

Igårkväll la jag även in en stor beställning på Ellos, deras barnkläder och då särskilt märket vertabaudet har så mycket fint.


Bland annat fanns dessa två set i min beställning. Nu hoppas vi på en varm och fin sommar :)

smakupplevelse

Vi kunde inte låta bli, idag på Ingrids 4 månaders dag fick hon testa potatis/palsternacka puré. Ett par teskedar gick i och det var med mycket skepsism som hon svalde det. Hihi. Sötnosen!


Ingrid 4 månader

4 månader idag då! :) stora tjejen.
Detta är Ingrid nu:

- väger 6550 gram och är 64 cm lång (ligger nu på normalkurvan gällande vikten och en halv över på längden)
- kan rulla från mage till rygg och är på väg att lära sig från rygg till mage
- älskar att suga på sina fötter, som hon nyligen upptäckt.
- favoritsysselsättningen är numera att ligga naken och leka med fötterna
- helammas fortfarande men snart är det dags att introducera lite smakupplevelser
- sover fortfarande mycket på dagarna, minst tre sovpass innan det är dags för natt
- "pratar" mer och mer
- använder mest storlek 62 i kläder men har även vissa plagg i 56 och 68
- har ett bra morgonhumör :)
- är mycket intresserad av leksaker, ja allt som går att hålla i egentligen
- tittar gärna efter fina färger och mönster, speciellt på kläder
- tar tag i leksakerna och har börjat föra dem mot munnen, vill gärna suga på allt
- är den sötaste lilla flickan som finns och det har blivit ett nöje att följa henne utveckling! äntligen! :)


tiden flyger iväg...

... och imorgon är det 4 månader sen Ingrid föddes. 4 månader!! Ett tredjedels år. Galet.
Denna vecka ska jag klara mig själv med Ingrid, trots att min arm fortfarande gör ont. Men det går, jag får bara tänka innan jag gör något. Man klarar sig ganska bra med en arm =)

Jag har ju skrivit mycket om Ingrids sömn senaste tiden så jag tänkte uppdatera lite om hur läget är nu. Sen en dryg vecka fungerar sömnen jättebra igen. Nu lägger vi henne i vaggan runt 20:30-21:00 tiden och hon brukar somna av sig. Det har även krävts betydligt färre nappisättningar, max 1 gång per natt vilket är skönt! Hon brukar sedan vilja äta runt 6 tiden på morgonen, ibland händer det att hon vaknar vid 4 tiden men somnar alltid om när hon äter på morgonen. Det nya är dock att hon vaknar vid 8 tiden och brukar inte vilja somna om då, ibland går det få henne att somna om. Jag som är morgontrött och gärna sover fram till 10 gillar inte att hon vill upp då ;) Men å andra sidan ska jag inte klaga eftersom jag får sova hela nätter.

Imorgon ska vi till BVC, har inte vart där på en månad så det ska bli mycket spännande att se vad hon väger. Det känns som att hon vuxit rejält sista tiden... jag gissar på 6.8 kg och 64 cm lång.

<3


kvällssvammel

Jag suger på att uppdatera bloggen. Har inte haft någon lust senaste dagara. Jag har inte heller skrivit så mycket om hur jag mår sista tiden, har lite fått lite kalla fötter. Vet inte varför. Men det känns lite obehagligt när jag inte alls vet vem som läser. Men ibland känns det som att jag struntar i vem som läser, som nu tex och då uppstår behovet av att skriva av mig.

Så hur mår jag då? Det går så otroligt mycket upp och ner. Verkligen. Vissa dagar är riktigt bra dagar, andra dagar är det pest. Fortfarande. Åh vad tröttsamt det är. Vill må helt bra nu, alla dagar hela tiden. I måndags hade jag en riktigt bra dag, kanske bästa dagen sen Ingrid föddes, men i tisdags sjönk jag ner i gen och har väl först idag kommit upp igen. Så läskigt att det från ena dagen till den andra bara kan ändras sådär. I måndags fick jag helt plötsligt tillbaka lusten för vissa intressen, kände mig till och med inspirerad, men i tisdags var det helt borta igen. Jag får fortfarande panik när jag tänker på den närmsta framtiden, kommande vecka, och fixar inte vetskapen om att alla dagar "ser likadana ut". Jag vet inte varför. Och fortfarande är det så att jag mest längtar efter att gå till bvc, vilket vi bara gör en gång i månaden numera, och att träffa psykologen. Och till psykologen har jag bara två ggr kvar, och det känns skitjobbigt. Jag har verkligen hängt upp mitt liv efter de tillfällena jag gått dit, veckan har liksom kretsat kring det, räknat ner dagarna och på så sätt kunnat stå ut... Jävligt konstigt och störande för jag tror att det ställer till hur jag mår just nu.

Känslorna för min lilla prinsessa växer sig iallafall starkare och starkare och det är väl egentligen först nu jag har börjat förstå hur det kan kännas... den där kärleken, den finns där oftare och oftare, men hur jag mår påverkar även det... Men jag vet nu att jag aldrig vill vara utan henne, aldrig. Nu har jag börjat tycka det är mysigt att ha henne hos oss i sängen på natten, det ville jag inte i början och då sov hon alltid i sin egen säng. Men nu får jag skuldkänslor när jag tänker på det och har därför låtit henne sova hos oss trots att hon egentligen inte "behöver" det. När jag tog upp det med min psykolog fick jag svaret "sorry, men det tåget har gått" hehe. Och det är väl sant, så jag försöker skärpa till mig och lägga henne i vaggan iallafall. För tydligen är det vid 4 månaders ålder som det börjar bli viktigt att införa rutiner kring sömnen.

Men över lag är det nog bättre, det tror jag. För när jag tänker på första tiden med Ingrid ser jag bara en tung grå massa, för det var så det kändes då. Då var allt dystert, trögt och ledsamt. Nu känns det bara så vissa stunder. Dock har jag fortfarande en sån där jobbig gnagande känsla inom mig, som om nått hemskt har hänt/ska hända, nästan hela tiden. Den är med mig för det mesta... försvinner ibland men när jag tänker på det kommer den tillbaka. ja den kallas väl ångest.

min fina fina älskling

otursförföljd

Vi hade en mysig helg i Branäs. Resan upp gick mycket bra, Ingrid sov större delen av tiden. Det gick även bättre än väntat att vara så många i en stuga, dock var Ingrid lite mer gnällig än vanligt men vem kan klandra henne. Tyvärr blev Per sjuk, fick feber och var riktigt seg. Jag åkte aldrig några skidor, tog hellre hand om Ingrid. Tog några promenader i den vackra naturen. Tyvärr slutade inte resan så roligt. Vi höll på att packa bilen igår på morgonen när vi skulle hem, jag skulle lägga in det sista innan avfärd men halkade på trappan ner från stugan, ramlade och föll rakt på ryggen och slog i min vänster arm. Det gjorde så klart riktigt ont men jag kunde röra armen iallafall. Det gjorde dock så pass ont att jag inte kunde köra hem så stackars Per fick köra hem med feber. I bilen kände jag hur det gjorde ondare och ondare i armen, mestadels runt armbågen och jag kunde inte räta ut den. Jag försökte räta ut den en gång men det gjorde så vansinnigt ont att jag bara skrek till. Så det var inga roliga timmar hem i bilen. När vi kom fram till Gbg körde vi raka vägen till ortopedakuten. De röntgade min armbåge och såg att jag hade en spricka i armbågen. Så nu är jag sjukskriven i tre veckor, det kan tydligen ta ett bra tag innan detta går över. Det gör förbaskat ont när jag gör något med armen, belastar den eller försöker sträcka på den. Jag kan tex inte lyfta upp Ingrid eller byta blöja på henne. Jag kan inte heller klä på och klä av mig själv eller sätta upp mitt hår vilket gör att jag känner mig så handkippad och beroende av andra. Jäkla skit detta. Smärtan känns endast när jag rör armen så att armbågsleden belastas, därför känns det ok när jag har armen stilla. Per får vara hemma med mig denna veckan och sen får vi se, jag hoppas att jag snart kan använda armen mer. Vill ju kunna ut och gå med barnvagnen, kunna känna att jag kan sköta Ingrid på egen hand :(

vackra Branäs






vår fina älskling


ännu mera sömntjöt

Inatt sov Ingrid riktigt bra. halleluja. Hon somnade vid 21:30, vi var övertygade om att hon skulle vakna när som helst så vi smög på tå inne i sovrummet, men hon vaknade inte förens vid 4:30 och ville äta. Visserligen ett par napp isättningar innan dess men hon somnade om direkt. Efter målet vid 4:30 sov hon till 08:30, åt igen och somnade faktiskt om ytterligare en gång. Så jag fick sovmorgon till 10:30 idag, då jag var tvungen att gå upp för att hinna fixa iordning oss inför psykologbesöket jag hade inplanerat till 13:00. Jag hoppas på en lika bra natt inatt, men jag känner mig tveksam... Ingrid är på ett sjuhelsikes humör här ikväll och än har vi inte fått henne till att somna. Vi får la se....

Imorgon drar vi uppåt landet för skidsemester... spännande att åka 40 mil med Ingrid. Vi hoppas såklart på att hon ska vara lika lugn i bilen som hon alltid är, men man vet ju aldrig.

För övrigt hade jag önskat att denna dag gick att sudda ut. Blä. Varit stressad för imorgon och har inte mått helt hundra heller... kommer och går det där...

idag köpte jag detta gudomligt söta hårband till Ingrid. Söt som socker :)

Måndag - igen

Veckorna går i ett rasande tempo. Redan måndag igen liksom. Har precis varit på den sista föräldrarträffen, trist att det är slut nu. Jag hoppas att vi i gruppen kommer träffas framöver... får väl se om någon tar tag i det. Hade i allafall babymassage idag igen, Ingrid gillar det verkligen inte. Ha ha. Hon sprattlade precis hela tiden, låg inte still en sekund. Jag kunde omöjligt få henne att slappna av. Till slut blev hon ledsen, ville inte alls vara med om det. Värst var det nog med massagen i ansiktet, hehe. Ja ja, vi får väl hoppa det i framtiden. Eller så kanske det fungerar bättre om vi är ensamma, det var ju så mycket annat roligt att titta på.

På torsdag ska vi göra vår första resa med Ingrid. Vi ska uppåt landet för lite skidsemester tillsammans med Pers föräldrar, syskon och syskonbarn. Ska bli spännande, ganska mysigt men även lite jobbigt... Vi får väl se hur det går. Jobbigt att inte kunna vara ensam nån gång, att ha människor runt sig hela tiden. Jag är ganska beroende av lugn och ro, tystnad och att bara vara nu för tiden. Men jag ska nog stå ut i några dagar =) Ska ju samtidigt bli roligt! Och det ska bli spännande att se hur det går att köra så långt. Ingrid lär väl sova hela vägen om jag känner henne rätt :O)

På tal om Ingrids sömn så fortsätter hon att trilskas. Antingen vägrar hon somna eller så vaknar hon oftare eller så vaknar hon tidigt. Lika bra jag ställer mig in på att det är slut med sova-hela-natten nätter nu.... Typiskt att jag inte kunde njuta ordentligt av att vara mamma till Ingrid första månaderna, när hon var en liten ängel hela tiden....... Aldrig får det vara bra....



skitunge

Nog är hon söt vår lilla Ingrid men hon är mindre rolig när hon vägrar somna på natten. Fattar inte vad som tagit åt henne. Igårkväll vägrade hon somna. Hon var helt hopplös. Kl 1:00 gick Per till slut ut och gick med henne, UTE, i hur många minusgrader? Skitungen. Hon sov sedan i vagnen resten av natten. Ja, vi är trötta idag.

krångelbebis

Vad har hänt med min "sova-hela-natten-bebis"? Den senaste veckan har hon krånglat som sjutton på nätterna och velat äta runt 3-tiden. Hon sover ytligt och vaknar ofta, vill inte ligga ensam och ska helst hålla tag om mitt finger. Jag har knappt sovit de senaste två nätterna, är totalt megatrött idag. Är inte van. Jag tackar han där uppe att ingrid inte hållt på så här från början, för jag märker tydligt att det påverkar mitt mående ofantligt mkt. Blä för denna dag. Undra hur jag hade mått om hon vart sån här jämt? Vill jag inte ens tänka på.... Per har iallafall lovat att ta Ingrid inatt, då sover jag med öronproppar. Behöver sömn inför helgen då vi får finbesök :)

Hon är för det mesta pigg och glad på dagarna iallafall, ganska lätt att ha och göra med och det är aldrig krångel när vi ska iväg nånstans. Hon ligger snällt i vagnen vart vi än är. Idag sov hon i vagnen mellan 12:00 och 15:30 medans jag var hos psykologen. Tur de!



1 år

Idag är det ett år sen vi fick veta att denna lilla tjej fanns i min mage. Oj vad detta år har gått fort. Det känns som igår vi fick det glädjande beskedet.

RSS 2.0