Ingrid 18 månader

1,5 år idag!! Och det känns som att hon föddes för 2 månader sen. Det är nästan otäckt hur fort tiden går!
 
 
Den sista månaden har det hänt otroligt mycket i hennes utveckling. Hon är nästan en helt annan tjej. Hon "pratar" hur mycket som helst. Lite fånigt kanske, men jag skriver upp alla ord hon lär sig och hon är nu uppe i ca 40 ord. Självklart låter det inte helt som orginalet men snarlikt och man förstår ;) Tex strumpor; skucko, vatten; bappe, anka; gacka. Det är inte så mycket 2 ordsmeningar än, än så länge typ "sitta där" fast idag sa hon "dä ä båtten" (där är båten) när vi stod på balkongen och tittade efter båtar :)
 
Ingrid älskar att titta efter båtar, fåglar och andra djur. Fåglar som går omkring ute går hon fram till, böjer sig ner mot dem och säger "hej hej". Hon leker mer än gärna med sina dockor och gosedjur och det nya är att bädda ner sig och alla dockor och gosedjur i sin säng, dra täcket över sig och vinka till mig och säga "guuunaa" (godnatt). Men det bästa hon vet är nog att ta på sig kläder, strumpor, skor, mössor, ja allt som går att ta på sig. Hon kan numera ta på sig byxor (får dock inte dem över rumpan ännu) och strumpor som är för stora, tex pappas raggsockar ;)
Pingu skulle hon kunna titta på hela tiden, en klar favorit. 
 
Äter fortfarande si sådär, vissa dagar undrar man vart hon hämtar sin energi... Men jag tror allt hon ökat en del i vikt sista tiden, det känns. Det får vi veta imorgon på 18 månaderskontrollen på BVC.
Sover bra i sin säng i sitt rum. Oftast hela natten utan att vakna, däremot är hon oftast pigg och vill upp vid 6. Men den sammanhängande sömnen vi numera får är verkligen värdefull. 
Sover 1-2 ggr per dag, allt beroende på dagsform och när hon somnar på förmiddagen.
 
Är försiktig och tar alltid min hand när hon blir osäker, tex när hon ska gå över en trottoarkant :) Är ganska blyg men nu märks det att hon vågar mer när hon känner igen personerna. 
 
Använder 80/86 i kläder, 74 har vi nästan övergett helt nu (förutom vissa byxor)
Har nu 13 tänder och förmodligen är fler på gång (DREGGLAR)
 
Ingrid är den roligaste, mysigaste, finaste, sötaste och bästa flicka som finns :) Älskar henne så det gör ont.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0