Alfons

Imorse var det en lycklig Ingrid som för andra dagen i rad fick ta med sin dockvagn ut :) Vi var ute redan vid 9 tiden och det var verkligen skönt ute då. Våren är ju här nu :)
Annars idag har vi busat här hemma på förmiddagen. Jag har städat lite och Ingrid fick bada. Efter lunch var det dags för Ingrid att sova och medans hon sov i vagnen åkte vi in till stan och kikade lite i affärer. Insåg för ett tag sen att jag inte äger något påskpynt, därför var det väldigt lägligt att Åhlens reade ut påskpyntet redan idag! Så det fick bli lite smått och gott. Köpte även en påskpresent till Ingrid. 
När Ingrid vaknade mötte vi upp Eva och Glenn och vi gick till Alfons Åbergs kulturhus. Ingrid var på ett riktigt trotshumör och sprang ifrån mig medvetet hela tiden, varje gång med ett stort flabb och leende. Grr. Jag var helt slut efteråt. Men Ingrid hade ju kul iallafall....
 
Här är lite bilder tagna med iphonen (kass kvalitet men stora kamera fick stanna hemma idag)
 
 
 

today

Igårkväll vid 23 tiden vaknade vi av att vi hörde nått konstigt ljud från Ingrids rum. Per gick in och ropade snabbt in mig, hon hade kräkts ner hela sängen! Inte magsjuka nu igen! var min första tanke. Men natten gick utan fler kräkningar och idag har hon varit som vanligt. Så vår, ganska troliga, gissning är att det var orsakat av hennes förstoppning. Stackars liten. Är så jäkla trött på denna bajs-problematik. Det är så synd om henne, hon gråter och skakar varje gång hon bajsar. Väldigt ofta måste jag hjälpa henne att få ut det. Och detta trots att hon dagligen får movicol. Men har pratat med min vän Malin idag som är barnsjuksköterska på barnmed-mott. om detta och vi ska nu ge henne dubbelt så stor dos movicol mot vad vi tidigare gjort. Hoppas det ska hjälpa.
 
Annars idag har vi njutit av det fina vädret på balkongen, åh vad jag älskar vår balkong. Sol hela dagen och med en fantastiskt härlig utsikt! Ingrid tycker det är spänannde med alla båtar och fåglar utanför :)
Vi har även haft besök av min vän Maria och hennes två söta döttrar Ally och Lisa. Det lektes inomhus och även utomhus :) Vi gick ner till vattnet och matade (de äckliga) fiskmåsarna. Väldigt roligt tyckte barnen :) Även kul att kasta sten i vattnet. Det krävs inte mycket för att roa dem :)
Ikväll har vi haft ytterligare ett besök, av Malin (som jag nämnde ovan) och John. Kvällsfika och en massa tjöt. 
Ett bra avslut på en mysig dag!!
 
 
smiter ut på balkongen så fort dörren står öppen :O)
 
pärlhyacinter = vår
 
flickorna (i ränder ;) ) röjer runt på Ingrids rum
 
Maria med Ally och Lisa
 
Det finns lite isblock kvar som skulle i vattnet
 

 
 
söta Lisa
 
 
 

Boråshäng

Idag har vi varit i Borås hela dagen och hängt med Jenny och Melker! En mysig dag som gick alldeles för snabbt. 
Vi hann iallafall med en hel del. Vi började med att åka till Öppna förskolan och Ingrid stormtrivdes. Hon brydde sig knappt om mig på hela tiden, det fanns mängder av roliga saker att hitta på där. En gång när hon fick syn på mig gav hon mig ett leende som för att säga "åh vad roligt detta var mamma" ;) När barnen började tröttna åkte vi hem till Jenny och åt lunch, sedan var det dags för barnen att sova. Vi passade då på att ta en lång promenad på en timma i det härliga vädret. Åh nu börjar man få en förkänning av våren!! När vi kom tillbaka efter promenaden sov Ingrid och Melker fortfarande så då grädadde vi våfflor och smaskade i oss Våffeldagen till ära :) Resten av eftermiddagen bestod av bus och lek! Och lite fotografering ;)
 
 
 
 
Ingrid i full färd på ÖF
 
 
Ingrid kämpar med att få på sig Melkers byxor.... ? :)
 
 
 
Melkers pappa har många roliga gitarrer ;)
 
 
 
Min lilla busfia som i stort sett aldrig ler på kort ;)
 
 
Här syns Ingrids gasfyllda ballongmage :( stackars... 
 
 
 
 
sötaste busMelker :)

the latest days

Denna helg har gått i ett rasande tempo och nu är den redan slut :( Men kommande vecka bjuder på mycket skojsigheter så jag överlever nog ;)
 
Så vad har hänt sen sist? 
I torsdags var vi på rytmiken och det var helt klart roligaste gången! Man börjar känna de andra i gruppen och alla släpper loss lite mer ;) Ser fram emot kommande gånger! Efter rytmiken satte vi gasen i botten (på barnvagnen..) mot stationen för att ta tåget till Uddevalla och Annika och Molly. Där stannade vi till i fredags. Två mysiga dagar!
 
I lördags kom mina föräldrar hit och vädret visade sig från en riktigt bra sida. Det blev därför promenad längs kajen i solskenet. Därefter åkte vi på loppis där jag fyndade en söt hylla till Ingrids rum (hyllan är idag målad vit) och 4 "titt-skåp" som jag ska fixa till lite och sätta upp i hennes rum! På kvällen firade vi min pappa som fyller år på onsdag. Idag har vi köpt balkongmöbler så nu hoppas vi att våren kommer typ NU! 
Ja det var helgen i korta drag! Kan tillägga att Ingrid varit på ett underbart humör sista dagarna. Hon verkar ha tagit sig förbi den värsta fasen och är nu sitt vanliga glada, busiga jag ;) och det är verkligen alldeles fantastiskt att vara hennes mamma <3
 
mys i Mollys tält ;)
 
<3
 
en populär fåtölj i Mollys rum :)
 
skruttfian är lördagsfin i nya kläder från newbie
 
the girl with the blue eyes. dem är verkligen så blå, så blå... 

Ingrid 17 månader

 
Idag blir Ingrid hela 17 månader. Bara en månad till hon är 1½ år. Helt galet.
 
Ingrid kan nu göra sig förstådd på ett helt nytt sätt.
Hon säger mamma, pappa, titta, sitta, hoppa, äta, borta, där, ja, nej, oj, usch, hej, hejdå, slut, skor, ost, mössa, 
Hon är bestämd, svarar tydligt ja eller nej när jag frågar henne något. Tex, vill du gå och nana? Alltid Näää som svar ;) Vill du ha en macka? Nästan alltid ja som svar ;)
Sover hela natten i sin säng, brukar vakna mellan 5-6 och kommer sen in till oss. Ibland somnar hon om en stund, ibland inte. Vaknar väldigt sällan på natten numera vilket är skönt. 
Sover oftast två gånger per dag, ca 1,5-2 h på förmiddagen och ca 45 min-1 h på eftermiddagen. Somnar sen runt 19 tiden på kvällen.
Vet vad hon vill, väldigt bestämd.
Tycker om att leka och ta hand om sina gosedjur och dockor, som att bädda ner dem i sin säng, laga mat till dem, sätta dem i dockvagnen och köra runt etc. Älskar att kolla på Pingu. Gillar även böcker, att leka med bollar och att bygga med duplo.
Älskar att vara ute om det inte är för blåsigt och kallt. Helst vill hon bara gå runt ute, upptäcka nya platser och gå i trappor.. Så vi brukar gå ut så får hon gå dit hon vill (inom rimliga gränser) och så följer jag efter. Lekplatser är spännande en liten stund. Isåfall gillar hon mest att gräva.
Blir verkligen lycklig när hon kommer till nya spännande ställen, som lek och busland och Alfons Åbergs kulturhus.
Älskar djur, i synnerhet fåglar. Tycker det är spännande med båtarna utanför lägenheten.
Använder mest storlek 80. Ibland 74 och vissa plagg 86. 
Har nu 12 tänder.
Vill helst äta vår mat, inte burkmat. Favoriten är korvstroganoff med ris. Är duktig på att äta själv, blir faktiskt inte så kladdig längre.
Är sjukt mammig.........

Öppna förskolan

Idag har vi vart på öppna förskolan. Himlans roligt tyckte Ingrid. Jag hade för en gångs skull med mig kameran. Det är ju faktiskt roligare att ha sådana bilder än bilder som bara är tagna här hemma.
Vi var där en sväng på eftermiddagen tillsammans med en kompis och hennes son. På förmiddagen passade Ingrid på att sova länge, jag fick väcka henne efter 2h och 15 min för att vi skulle hinna till ÖF. SÅ skönt att Ingrid sover bättre på dagen nu. Den egentid man får på förmiddagen är verkligen uppskattad.
 
Nu ikväll har jag och syrran varit iväg på loppis samt lite shopping på Frölunda torg, det var välbehövligt att komma ifrån Ingrid lite. Att kunna vara bara jag, att andas lite. Nu är jag dock så trött jag kan bli tror jag och ska väl strax hoppa i säng. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

De senaste inläggen jag skrivit har visst varit väldigt gnälliga har jag märkt. Måste vara förfärligt tråkigt att läsa. Såklart är min lilla älskling inte enbart jobbig, hon är ju även så fantastiskt rolig, härlig och gosig. Jag skrattar åt och med henne många gånger varje dag och att gosa med henne är det bästa jag vet. 
Idag har faktsikt Ingrids humör varit mycket bättre, inte riktigt lika många utbrott och tårar. Hon har ätit bättre och kunnat leka för sig själv en stund. Extra tacksam över det är jag idag då Per skulle på möte ikväll och inte kom hem förrän 19:30.
 
Idag hade vi ett mysigt besök av min jobbarkompis Jenny och hennes übersöta son John som är 4 månader. Gosigt med lite bebismys :) Ingrid verkade tycka det var spännande också <3
Jag passade på att ta lite bilder på mina fina gäster, har fått tillbaka lusten att fotografera igen. I vår nya lägenhet är ljuset så himla bra och då blir det genast mycket roligare :)
 
 
söööt
 
 
 
mitt <3
 
favoritkossan :)
 
läser bok i sin myshörna

Vilken dag.

Dagen började redan 5:10, då ville inte Ingrid sova mer. Jag vägrade dock gå upp så hon fick ligga i sängen och rulla runt, dra mig i håret och krångla en timma. Sen satte jag på Pingu på mobilen så det tittade hon på i kanske 45 min, sen gick vi upp. Hennes humör efter detta har varit rena rama plågan. Hon har skrikit, skrikit och skrikit. Vägrar äta. Det enda hon ätit idag är 4 mjuka knäckebröd... Jag känner verkligen inte igen henne :( Jag höll på riktigt på att bli tokig och precis när det var som värst fick jag ett sms av en jobbarkompis som undrade om hon och hennes son kunde komma förbi. Som en räddare i nöden. Ingrids humör blev bättre när det kom en kompis till henne och jag fick lite andrum. Tack för det! Nu sover hon helt utslagen på balkongen och jag kan andas. 
 
Busungen 
 
sitta och äta? inte idag inte.....
 
 
Blicken riktad mot TVn...

Helgen

I fredags hade vi ett efterlängtat besök av Annika och Molly. Vi hade en supermysig dag som innehöll både det ena och det andra. Det är verkligen underhållande att se barnen "leka" med varandra och bråka om leksakerna. Extra kul är det ju eftersom de är exakt lika gamla och alltså befinner de sig i samma fas. Annika och Molly sov över och när barnen sov drack vi vin och höll på att skratta ihjäl. Typ. 
I lördags åkte vi till Gällstad/Ulricehamn för kalas hos Ingrids kusin, vår gudson, Wilmer som har fyllt 5 år! Natten spenderade vi hos Pers föräldrar så i morse fick jag sovmorgon! Halleluja! Ingrid vaknade som vanligt vid 6 och det var ljuvligt att kunna ligga kvar. 
 
I fredags. Ingrid lekte med mina gamla skor, de är verkligen en rolig leksak ;)
 
g
I lördags morse, Molly och Ingrid kramas :)
 
På väg till Gällstad
 
Finaste <3
 
kalasfin hos farmor och farfar
 
det finns mycket spännande att leka med hos farmor och farfar
 
Hos kusin Wilmer, där fanns det många fina saker att flytta runt på.....
 
När man är på kalas får man äta korv med bröd, gott tyckte Intgrid :)

Sista tiden

Ingrid har varit väldigt förkykd senaste veckan men nu börjar det äntligen lägga sig. Hostan och det fruktansvärda humöret är dock kvar. Humöret ja. Jisses. Vilka utbrott hon får och vad mammig hon är!! Hon skulle, utan att överdriva, kunna sitta i min famn hela dagen och bara gosa med mig. Hon drar mig i håret, pillar mig i ansiktet och drar sin näsa mot mitt ansikte. Det låter säkert jättemysigt i andras öron, men det blir gaaaanska påfrestande att hon inte kan vara ensam en endaste sekund. Råkar hon gå ifrån mig en meter utan att hon tänkt på det bryter hon verkligen ihop och gråter hejdlöst. Vad är detta?? Hon har en kindtand på väg upp men kan den verkligen orsaka allt detta?? Till råga på allt vaknar hon fortfarande runt 6 på morgonen, hjälp!
 
Det blev en hel del gnäll, men såklart har vi mycket mysiga stunder. Här kommer lite bilder tagna med iphonen från den senaste tiden.
 

Lekplatser

Det blir helt klart en hel del lekplatshäng nu för tiden :)


helgupdate

I fredags hade vi verkligen en underbar dag, jag och Ingrid. Det kändes som att våren kom på riktigt. Det var soligt hela dagen och vi fick känna på hur varmt det kan bli på vår balkong som har sol precis hela dagen. Vi var ute på balkongen flera timmar, städadae iordning och la på trallen. Ingrid älskade att få springa ut och in som hon ville och jag kunde sitta och boostra D-vitamin ;) 
 
 
 
I lördags åkte vi till Växjö för att gå på slätträff. Det var pappas kusiner som ordnat. Det var två trevliga dagar. Det började med lunch på restaurang med allihop (40-50 per..?) i lördags, därefter gick vi till pappas kusins ateljé, han är konstnär, där vi gjorde ett släktträd genom att göra tumavtryck på tavlan :) Sen blev det fika på hotellet, lite vila och på kvällen åkte vi till ytterligare en kusins hus där det var mat och party. Vi blev dock inte så sena då Ingrid var dödstrött. Söndag morgon vräkte vi i oss supergod frukostbuffé och vid lunchtid var det dags för brunch hos en tredje kusin. Oj vad vi har ätit!!! :)
 
ingrid hos mormor på lunch i lördags
titta Ingrids lockar :)
 
rolig stol tyckte ingrid :)
 
 

RSS 2.0