Ingrid 2,5 år

 
Ingrid blev 2,5 år för ett par veckor sen och hon förtjänar en egen uppdatering tycker jag, min lilla prinsessa ;)
 
Vart ska man börja.... Hon är verkligen inne i en riktig trotsperiod just nu. Herregud. Det är verkligen en utmaning! Från att ha varit en liten flicka som lyssnat, gjort som man sagt, suttit stilla och pusslat och målat till en liten vilde som inte lyssnar över huvud taget, gör precis tvärt om mot vad man säger och skriker och tjurar för minsta lilla. Ha ha. Tur hon har sina stunder ;) Och jag antar (och hoppas??) att detta går över snart! Gärna lagom till lillebror kommer (eller varför inte redan imorgon?? ;) )
 
Utvecklingsmässigt då... Pratar och tjatar hål i skallen på oss här hemma. Haha. Orden bara flödar, upprepar gärna allt typ 5-6 gånger också. Dessutom måste vi ofta konfirmera det hon säger genom att säga samma sak tillbaka. typ " det regnar ute, det regnar ute, det regar ute" då måste man bryta igenom och säga "ja det regnar ute" innan hon blir nöjd. Haha. Vilka ideér.
Hon är duktig på att klä på sig sina kläder själv, det klarar hon ofta helt självständigt numera (om hon är på det humöret). Skor kämpar hon med också, men vissa är ju lite klurigare än andra, tex conversen, he he.
Fortfarande ett blöjbarn. Hon vill verkligen inte kissa på potta eller toa. Vi försöker regelbundet nu men nej, hon vill inte. Vi tar ett krafttag till sommaren istället. Börjar dock bli dags att va utan blöja nu. Hon kissar igenom nästan varje dag!!! Vi har testat olika blöjsorter och storlekar men inget hjälper, hon kissar helt enkelt för mkt på en gång (hon dricker mkt vatten oxå..) Dessutom är hon för jämnan röd och prickig i underlivet (svamp?) och hon besväras verkligen av det.
 
Ingrid älskar numera när vi läser böcker för henne, vilket jag är glad för! Det är en så mysig stund på kvällen när vi läser en bok eller två. Och det märks att hon lyssnar och är intresserad. Hon minns ofta vad som ska hända och är inte sen med att kommentera det. 
Att cykla är nog annars favoriten just. Hon cyklar snabbt som attan på sin trehjuling, nu när hon äntligen når ner till pedalerna. Är bra sugen på att köpa en vanlig mini-cykel till henne men det får nog vänta till nästa vår ändå! Än så länge är hon mer än nöjd med trehjulingen :)
 
 
Hon tycker verkligen att det är spännande med bebisar och dessutom att "hjälpa till" när det gäller ALLT så jag har en känsla av att jag kommer ha en liten hjälpreda (stjälpreda?) i Ingrid när bebisen kommer, hihi. Men det ska bli fantastiskt mysigt att se hur hon blir som storasyster. Längtar!
 
Har inte varit på 2,5 års kontrollen på BVC än så vet inte riktigt hur "stor" hon är men skulle tippa på 88 cm och kanske 12,5-13 kg kanske.. Ska bli spännande att se :) Nu är det iaf fullt ut 92 som gäller i kläder. På fötter storlek 22.
 
Hon må va busig och jobbig ganska ofta, trotsig och tjurig, men herregud vad jag älskar denna lilla tjej. Livets prioriteringar är ju utan tvekan helt och hållet helt annorlunda än förut. Nu innehåller den bästa av dagar enbart aktiviteter som får Ingrid att skratta och ha roligt. En lördag här hemma med mys och kanske lite bakning, en tur på cykeln till lekparken och lite lördagsmys i soffan är den allra bästa dagen! Mer krävs inte. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0