Lite mer jul 2012

Här kommer en sammanfattning av vår jul. 
 
Dan före dan före dan åkte vi hem till Pers föräldrar i en minst sagt fullknökad bil. Då hade vi ändå inte med oss allt, min bror fick ta med julklapparna som skulle delas ut hos mina föräldrar.
 
 
 
 
 
 
Ingrid fick busa med farmor och farfar och jag och Per fick ta det lugnt och slappna av efter en hektisk dag med allt packande. Ingrid passade även på att bada i badkar, vilket är en lyx för henne :)
 
Dan före dan var det dags att packa in oss i bilen igen för att åka hem till mina föräldrar, ca 7 mil.
 
 
 
Vi hade vårt traditionella dan-före-dan-dopp-i-grytan, klädde granen och tittade på bingolotto. Vi gick även upp på vinden och letade fram en massa gamla leksaker, bland annat två fulla hinkar med duplo.
 
 
 
 
 
 
På julafton doppade vi återigen i grytan hemma hos mamma och pappa vid lunch. Då kom även Ingrids gammelmormor, gammelmorfar och gammelfarmor och firade jul med oss. Vi åt mängder av mat. I love julmat!
 
 
 
 
I väntan på tomten vräkte Ingrid i sig en massa vindruvor. Hon åt upp hela klasen själv kan tilläggas...
 
 
 
 
 
Och så kom tomten och Ingrid blev livrädd. Men var ändå väldigt nyfiken på klapparna och tog gladeligen emot dem, så länge hon var på rimligt avstånd från tomten :)
 
 
 
 
 
 
 
Innan tomten skulle gå satte vi henne i tomtens knä. Först fattade hon inte vem hon satt hos men så tittade hon upp och blev alldeles förskräckt. Stackarn.
 

 
 
Ingrid fick verkligen hur mycket julklappar som helst, och stora var dem också. Hon måste verkligen ha varit snäll i år ;)
 
När klapparna var öppnade och kaffet uppdrucket var det dags att bege oss vidare. Pers föräldrar skulle återigen få besök av oss, och där väntade Ingrids 4 kusiner ivrigt på tomten.
 
 
 
 
 
 
Det var stimmigt och stojigt vid julklappsutdelningen men det är en fröjd att se barnen! När tomten gått väntade ännu mer julmat och när barnen äntligen somnat blev inte många knop gjorda. Trött var bara förnamnet. 
 
På juldagen vaknade vi alla upp till ett riktigt tråkigt väder, det hade regnat hela natten men det fanns lite snö kvar på backen i alla fall. Alla utom jag, som verkligen behövde egentid, gick ut till pulkabackan och åkte pulka. Jag stannade inne och tog det lugnt.
 
Ingrid tyckte det var roligt att leka med sin minsta kusin Lily, hon såg henne kanske som en docka...?
 
 
 

 
 
 
Därefter åt vi alla lunch och sen, hör och häpna, skulle vi återigen ge oss av! Pers föräldrar skulle åka på semester på natten så vi drog oss åt småland igen hem till mina föräldrar. 
Det blev en lugn kväll hemma hos mina föräldrar. Ingrid lekte med sina julklappar och vi vuxna spelade julklappsspelet.
 
 
 
 
 
 
På annandagen var vi bjudna hem till min mormor och morfar. Där bjöds det på ett riktigt kaffekalas samt ännu mer, smarrig, julmat. Ingrid var först extremt gnällig och trött, men detta övergick sedan till övertrötthetsenergi och underhöll oss i säkert 1,5 h iförd endast blöja med sina tokerier. Det blev många skratt vill jag lova.
 
 
 
 
 
 
I torsdags ansåg vi julen vara över och vi tog allt vårt pick och pack och åkte hem till Göteborg igen. 
 
Så vad fick lilla Ingrid i julklapp då? Det blir en lång lista :)
 
- en gunghäst
- en spis
- en docksäng
- älvornas trädhus
- två dockor, skrållan och skrållans lillasyster Lillan :)
- kläder till Lillan
- en hushållsmaskin i trä
- två uppsättningar grytor m.m
- två pyjamasar
- en klänning och en top
- en maileg-mus
- pussel
- memo
- en bil som kör jättefort =)
- en morgonrock
- en barnkammarbok
- handdocka föreställande en elefant
- nån slags anka som vandrar runt om man vrider upp den
 
det var allt jag kommer på just nu, kan säkert ha glömt nått :)
 
 
 
 
 
 
Ingrid var verkligen förtjust i gunghästen som även sjunger en sång om man trycker på örat :)
 
 
 
Och här är anledningen till varför vi behöver flytta så att Ingrid kan få ett eget rum, hahaha
 
 
 
 

Julen 2012

Då var julen alldeles strax över för denna gång. Det har verkligen varit en mysig jul, trots allt åkande fram och tillbaka. Allra roligast har det såklart varit att se Ingrids reaktioner på tomten, julklapparna m.m. Hon var lyrisk över alla julklappar men livrädd för tomten. Föga förvånande. Hon har verkligen fått hur mycket julklappar som helst, får ta ett inlägg om bara det lite senare. Det var många stora paket så vi har lite problem med att få hem allt imorgon... Kan ju också säga som så att det märks att hon är enda barnet på min sida... :)
 
Här kommer lite bilder från julafton hemma hos mina föräldrar i Småland. Fler bilder kommer såsmåningom, tar lite tid att gå igenom alla bilder jag tagit. 
 

God Jul

Nu blir det ännu en bloggpaus. Dags för jul hos våra familjer. Återkommer när firandet är över :)
 

Ingrid 14 månader

Julen fullkomligt flyger på oss i år och nu är det bara 3 dagar kvar. Min blogglust har varit helt försvunnen sista veckorna men idag, när Pluttan fyller 14 månader måste jag åtminstone uppdatera.
 
Det är alltså hela 14 månader sen Ingrid kom till oss. Känns som 4....?
 
 
Ingrid 14 månader:
- Är extremt mammig
- Är busig men också gosig
- Har kort stubin och blir SÅ arg om hon inte får som hon vill, men det går oftast över ganska fort.
- Älskar att leka med duplo, dockor, sin bilbana, sin dockvagn, att pussla och att läsa böcker.
- Sover bra på natten, vaknar runt 07 på morgonen.
- Sover för det mesta fortfarande två gånger per dag, 1-1,5 h på förmiddagen och 1-1,5 h på eftermiddagen
- Äter allt hon får, men inte så stora portioner. Verkar tycka om det mesta, helst vår mat.
- Storlek 74-80 i kläder
- Har 9 tänder, verkar även ha nån på gång..?
- Säger än så länge mamma, pappa, hej, tittut, aj, titta, där.
- Vet hur kossor, hästar, katter, hundar, ugglor (?!) och apor låter. 
- Kan peka ut sin mage och sin näsa, även pappas mage :D
- Börjar verkligen förstå mycket nu, om man tex säger åt henne att hämta dockan så går hon oftast och hämtar den.
- Efter VARJE blöjbyte så ska hon själv slänga blöjan i soporna, annars blir hon vansinnig. Tar då blöjan, vandrar ut i köket (jag måste öppna skåpsluckan) och slänger den i soporna. Efteråt klappar hon nästan alltid händerna och ser nöjd ut, haha. Sötisen.
- Fortfarande problem med hård mage :(
- Har väldigt små fötter, hihi, kan fortfarande ha strumporna hon hade som nyfödd. (Har storlek 18-19) Är även väldigt liten över ben och rumpa vilket märktes då strumpbyxorna från förra julen fortfarande passar, perfekt, behövde alltså inte köpa nya julstrumpisar :)
 

Andra advent

Två veckor kvar till jul! Tiden går verkligen hur fort som helst. Här hemma verkar förkylningar och feber äntligen har gett upp och lämnat oss, dock åkte Per på nån släng av magsjuka igår men verkar redan må bättre.
 
Idag har vi myst här hemma, städat och välkomnat julen genom att julpynta och klä granen. Ingrid tyckte det var jättespännande med julgranen (en liten plastgran...) och älskade att byta plats på pyntet. Jag fick överge de fina kulorna i fattigmanssilver då jag misstänker att de annars lär gå ett sönderkrasat öde till mötes, och körde på mjuka "snöbollar" istället. 
 
 

Härlig dag!

Ingrid har varit på ett strålande humör idag. Så underbart att den jobbiga fasen verkar (?) vara på sluttampen. Det är fantastiskt att vara mamma till världens goaste tjej <3
 
Idag har vi träffat två jobbarkompisar med barn på stan, mysigt och kallt! Det blev lite shopping och mycket span på potentiell shopping ;)
Blev bland annat väldigt fäst vid det mesta hos Polarn och Pyret så om någon som läser vill ge Ingrid en julklapp så önskar hon sig denna rödvit-randiga pyjamas med dragkedja (!!!) i storlek 74/80 och denna brunvit-randiga body i storlek 80 ;) hihi.
 
  
 
Vi var inne i leksaksaffären Krabat <--- se länk och ojjade oss över allt fint som finns där!! Helt galet mycket fint, Ingrid önskar sig en massa fina leksaker i trä därifrån ;)  Även Lilla rummet hade underbara saker, hittade bland annat en så fin lampa som Ingrid bara måste ha till sitt kommande rum! Hittade dock ingen bild på den men hittade bilder på en massa annat fint :)
 
 
 
 
 
Ja ni ser ju :) 

Winter wonderland

Det fick bli lite pulkaåkning även idag men det var väldigt blåsigt och kallt så Ingrid var inte lika lyrisk idag. Men fortsätter snön falla i den här takten kommer vi ju ha många tillfällen framöver!!


Ingrid möter snön

och så kom vintern. Snön har singlat ner hela dagen och lagt sig som ett inbjudanade, mjukt, vitt täcke utomhus. Efter lunch idag pälsade Ingrid och jag på oss varma kläder och gick ut. Ingrid fick uppleva snö för första gången, förra året var hon så liten och märkte inte av den alls. Hon sprang glatt omkring på snötäcket men ramlade oftare än vanligt, halt... Men lyckan var totalt när jag tog fram vår, sen igår, nya pulka. Hon skrattade högt när jag sprang runt och drog henne i den. Det var roligt. Imorgon testar vi oss nog på en backe eller två :)
 

1:a advent

Det har blivit en mer eller mindre ofrivillig frånvaro på bloggen. Och det beror främst på sjukan som huserat här hemma senaste veckan. Jag var förkyld och hängig i början på veckan men mådde bättre i torsdags. Då hade vi besök av Boråsvännerna och vi hade en mysig dag på stan, besök på stadsmuseet och dagen avslutades med bio på kvällen. Natten till i fredags hade jag värsta frossan och vaknade i fredags med 39 graders feber och snorigaste snoken ever. Per fick stanna hemma från jobbet och ta hand om Ingrid och jag sov och sov. Igår mådde jag lite bättre men fortfarande feber och idag känner jag mig ganska pigg. Ingrid är iallafall frisk och har idag äntligen visat sitt rätta jag, den mesta av tiden. Annars har hon varit väldigt, väldigt, väääääldigt gnällig och gråtig i veckan. Hoppas det går åt rätt håll nu.
 
Idag ordnade vi barnvakt åt Ingrid i några timmar. Hon fick busa hemma hos moster där även mormor och morfar var. Jag och Per fick några sköna timmar ensamma så vi passade på att mysfika i Linné, handla julklappar och äta lunch ute utan att stressa. Ingrid hade haft det kanonbra vilket gör att det i fortsättningen kommer kännas mycket lättare att lämna bort henne ibland. Skönt! 
 
Ingrid har förresten en paketadventskalender :) Min mamma har broderat en traditionell, jättefin kalender nu i höst som just nu hänger i köket och håller på att braka i golvet av alla paket =) Jag och min syster har köpt hälften var. Jag gick in för att hitta små, billiga presenter... det gjorde visst inte Mathilda.... :D Ingrid verkar väldigt förtjust i den där paketansamlingen som hänger utom räckhåll för henne, hon har redan brytit ihop ett antal gånger för att hon inte får ta ner paketen... haha. Helt förtvivlad blir hon när hon förstår att hon inte får lov att pilla på paketen. Men det är en mysig stund på morgonen när hon får "Öppna" ett paket iallafall och inte minst jag tycker att det är jätteroligt ;)
 
Bilder från i helgen
 
den fina adventskalendern syns inte riktigt bakom alla paket ;)
 
första paketet innehöll en krokodil som ska vara i hennes fina sångpåse från Oskar&Ellen köpt av mig
 
 
i dagens paket var där hello kitty grejer till hennes duplo. (INTE köpt av mig, haha. Syrran vet hur mycket jag hatar hello kitty och tyckte därför det var jätteroligt att köpa det till ingrid... ;) )
till jenny (Haha) Melker glömde sin napp här i torsdags och vid en akut napp-situation fick ingrid låna hans så länge, alltså den som syns på bilden =)
 
Ingrid älskar att springa runt ute på gården
 
Idag var det riktigt kallt ute så Ingrid bäddades ner ordentligt i vagnen
 
Ingrid med hennes älskade, skällande (!!) hund
 
Ingrid sprang runt och busade i mina gamla skor här ikväll. SÅ fina.

RSS 2.0