Avklarat

Dopet är äntligen avklarat och det blev mycket lyckat! :) Men mer om det när jag gått igenom alla bilder!
Bjuder därför på premiär sittningen i trip trap stolen hon fick i julklapp! Gick superbra, hon sitter riktigt stabilt. LIlla stora tjejen, vad har hänt på 3 månader? Tiden går så fort!

blue eyes


ok, jag är medveten om att jag är super partisk i detta läge. Men har inte min dotter de blåaste, finaste ögonen? ;) Bilden ovan är helt oredigerad. Sötaste!

full rulle

Tiden går fort, redan torsdag. Vart har veckan tagit vägen? Har haft fullt upp i vanlig ordning...  Idag har jag och denna lilla glada tjej hängt på stan tillsammans med en jobbarkompis och hennes son. Mysigt. Ikväll ska vi träffa prällen inför dopet på lördag samt STORhandla (usch). Mycket att planera och tänka på, men det får bli som det blir. Jag orkar inte stressa.bvc

Idag var det föräldrargrupp, vi diskuterade mat. Fick en hel del matnyttiga (höhö) tips.
Därefter hade vi tid till bvc sköterskan, Ingrids 3 månaders kontroll samt vaccination. Ingrid vägde idag 6036 gram och var 61.5 cm. Hon hade dalat i både vikt och längd i förhållande till kurvan, men det var tydligen vanligt efter några månader när amningspeeken lagt sig. Tur. Vaccinationen gick över förväntan. Ena sticket reagerade hon inte alls på, men pneumokockvaccinet som svider en hel del orsakde skrik i ca 30 sekunder. Sen var det bra igen. Hon är väldigt lätt att avleda. Nu ikväll har hon varit lite mer gnällig än vanligt, men ingen feber så hon verkar (peppar peppar) komma lindrigt undan.

På lördag ska Ingrid döpas så det är väl hög tid att jag börjar planerar lite smått...

Slänger upp ytterligare en bild på när Ingrid briljerade häromdagen :)rullat

Lagom till sin tre månaders dag rullade Ingrid plötsligt över från mage till rygg. Hejja! Strax efter att denna bild togs gjorde hon det. He he, ganska komiskt att man blir lyrisk över sånt här. Innan jag fick barn var man ju måttligt intresserad av att höra andra gå på om sina barns framsteg, jag menar alla barn gör ju det tids nog. Men det är annorlunda när det är mitt barn :)
På bilden kan man förresten se en liten del av allt saliv som den ungen spottar ur munnen varje dag!


I want to be high on life

Det är inte bara tre månader sen Ingrid kom till världen, det är ju även tre månader sen allt blev alldeles upp och ner för mig. Tre månader sen jag insåg att jag inte är den starka person jag trott att jag varit. Fy fan vilka tre månader det varit. Helt jävla sjukt. Aldrig någonsin har jag varit med om känslor som flyger och far, kors och tvärs utan att kunna ta på dem. Känslor som tyvärr inte varit så positiva som jag hoppats på. Tänk att det ska vara så svårt att bli mamma.

Igår när vi var och såg Anna Ternheims spelning kände jag att jag levde för första gången sen Ingrid kom. Jag kände mig som mig själv igen. Jag insåg det när spelningen närmade sig sitt slut, då började tårarna rinna. Fy fan vad tragiskt att jag kände att jag levde när Ingrid inte var med. Jag känner mig så instängd här hemma att jag ibland bara vill skrika. Jag längtar efter den dag när jag vaknar på morgonen och känner mig hög på livet. Den där känslan av att livet är förbannat bra. Många många gånger har jag känt så tidigare i livet. Det kan ha varit under den där promenaden nere vid älven, när solen skiner och vattnet glittrar. Eller när jag tänkt på allt roligt man haft framför sig. Eller den där fredagskvällen när vi suttit här hemma med levande ljus och ätit god mat. Varför kan jag inte få fram de känslorna nu?! Jag blir snart galen.

Det är svårt att förklara hur jag mår. Ibland önskar jag att jag var fysiskt sjuk istället, det är så mycket enklare att förklara den "smärtan". Men det går upp och ner och jag fixar livet, det gör jag. Jag kan vara himla social och trevlig, jag kan göra allt jag ska (men har kanske inte så stor lust till det) men inte är det den äkta Emelie som gör det. Jag är inte helt sann i min framtoning, i alla fall inte alltid. Vissa dagar är bra andra dagar skit. Upp och ner. Jag kan uppskatta mycket. Att träffa vänner, att se en bra film, att fotografera Ingrid, leka i photoshop, äta god mat. Men något fattas mig; glädjen över livet.

Ingrid 3 månader

Idag är det 3 månader sen Ingrid kom till världen! 3 månader!! Ett kvartal!! Galet....
Detta är Ingrid nu:
- Hon börjar mer och mer uppskatta leksaker. Numera kan hon ligga länge i sitt babygym utan att tröttna. Hon greppar tag i leksakerna och skrattar åt dem. Hon kan även sitta i sin bumbo med leksaker framför sig och uppskatta det.
- Hon skrattar högt åt roliga ljud, blir mer och mer lättflörtad.
- Sover fortfarande massor av timmar per dygn.
- Kvällspigg och morgontrött
- Somnar av sig själv om hon inte varit vaken i mer än 1½ h
- Har hunnit med två förkylningar
- Haft barnvakt en gång, igår, och det gick hur bra som helst!
- Storlek 62 i kläder
- Dregglar och kräks i mängder
- Älskar att äta
- Helammas fortfarande, kan dock dricka ur flaska vid behov
- Hennes bästa vän är nappenBarnvakt

Det var visst bra att klaga på Ingrids gnäll igår, för igår fungerade det alldeles utmärkt med sömnen. Hon somnade 22:00 och vaknade 06:50 för mat. Helt ok =) Självklart med några nappisättningar däremellan men ändå. Det är väldigt tydligt att Ingrid blir övertrött om hon är vaken bara en enda minut över 2 timmar, då blir det så svårt att få henne att somna. Men lägger vi henne efter att hon varit vaken i 1.5 h så kan hon till och med somna av sig själv i vaggan. Måste helt enkelt köra stenhårt på rutiner.

Ikväll ska Ingrid ha barnvakt för första gången! Jag fick konsertbiljetter till Anna Ternheim av Per i julklapp så vi ska gå och se hennes spelning på Lorensbergsteatern. Innan dess ska vi ut och äta. Mina föräldrar ska då passa Ingrid och hon kommer bli tvungen att äta ur flaska...hur ska det gå?? :) Ska iallafall bli skönt med en kväll själva, känner att jag behöver det. De senaste dagarna har varit lite jobbiga, det släpper ju aldrig den där förbannade obehagliga känslan jag har i kroppen hela tiden. Den där känslan som hindrar mig från att njuta av livet, som hindrar mig från att känna lycka och glädje.... såååå trött på det!!

gnällperiod!!

Ingrid har varit på ett jäkla gnällhumör sista dagarna. Svårt att få henne nöjd. Hon har dessutom inte alls varit sig själv på kvällen, svårt att komma till ro och har återigen kommit in i en dum rutin med att somna närmare midnatt. Och sedan vaknat vid 5 och velat äta. Som sagt inte alls sig lik. Hoppas det går över. Jag har inget tålamod. Jag tackar gudarna för att Ingrid varit så lätt, annars hade jag nog mått ännu sämre än vad jag redan gjort.


känslor


det är svårt det här med känslor. önskar så mycket att det hade blivit bra från början...


kläder från förr

Idag hade Ingrid på sig min gamla sparkdräkt. Det är roligt att kunna återanvända det jag hade när jag var liten. Och inte kan man se att den har 28 år på nacken. Måste vart betydligt bättre kvalitet i kläderna förr. Nu tycker jag de blir noppriga efter bara några tvättar. Men visst är hon söt i den? :)

Denna dag har sannerligen gått snabbt. Vi kom inte ur sängen innan 11:30 (galet jag vet...) och sen träffade vi en tjej från mammagruppen och promenerade till Linné där vi lunchade i ett par timmar. Sen hem igen och nu sitter jag här. Jag har insett att det är dyrt att vara mammaledig. Äter nästan lunch ute varje dag. Inte bra....


lyfter nacken

Vi har varit så dåliga på att lägga Ingrid på magen. Hon har hatat det och då har det känts mindre kul. Men de senaste dagarna har jag gjort det ändå och hon har verkligen gjort framsteg. Igår lyfte hon upp hela huvudet en bra stund och idag ännu mer. Idag gjorde hon även tendenser till rulla över till rygg så det är nog inte så långt borta!


babymassage

Idag var jag och Ingrid på BVC för föräldrargruppsträff. Vi fick lära oss babymassage, jättemysigt var det men jag är osäker på huruvida Ingrid gillade det eller inte. Hon såg nästan lite skrämd ut ibland och mot slutet tröttnade hon och började gråta. Tydligen är det bra att ge massage varje dag så får väl försöka få in det i rutinerna, kanske kommer hon uppskatta det mer när hon vant sig. Efteråt gick vi tillsammans med två andra mammor och fikade annars har inte denna måndag mycket att erbjuda. Tråkigt väder och jag känner mig seg så det får nog bli vila som gäller i eftermiddag.bilder från igår. Ingrid var söndagsfin i klänning från H&M :)

foton och tårar

Idag har jag tagit tag i något jag skjutit på framtiden länge, som jag gruvat mig inför. Alla bilder på Ingrids första veckor. Har nu suttit och gått igenom bilderna vi tog på henne de två första veckorna och gråtit floder. Usch vad ledsen jag blir när jag tittar på bilderna. Jag inser att jag inte minns henne så väl från första tiden. Jag minns tack vare bilderna. Men jag kan inte komma ihåg hur det kändes att hålla i henne, vad hon luktade, hur hon såg ut. Jag var så fokuserad på mig själv, att jag mådde skit både fysiskt och psykiskt att jag inte orkade känna efter vad jag kände för Ingrid och njuta av henne. Hon var ju så snäll, hon bara var där bredvid mig och gjorde inget väsen av sig. Jag behövde inte engagera mig så mycket i henne. Ibland kan jag fundera på om det hade varit bättre om hon hade haft större krav på oss, inte varit så självständig. Kanske hade jag tvingats känna efter då, och inte varit så självfokuserad.... Jag vet inte.... Svårt. I vilket fall så ska jag iallafall framkalla lite bilder nu, måste ta tag i det där fotoalbumet som ligger och samlar damm.

Lite bilder på en inte ens en vecka gammal Ingrid.

förkylda

Stackars lilla Ingrid är så förkyld. Natten till idag var inte rolig, hon var så tät så jag kunde inte sova alls. Hon hostar och är jätte rosslig. Andra förkylningen hon åker på och båda gångerna har jag också varit förkyld. Vi får nog hålla oss ifrån stora folksamlingar i fortsättningen.
Ingrids mormor och morfar är på besök i helgen så vi begav oss ändå ut idag. Det var så otroligt fint väder så vi promenderade in till stan. Ingrid har sovit jättegott i vagnen hela dagen och lite frisk luft kan ju inte skada trots förkylning.

Hon ser lite hängig ut, här i mormors famn.


Ingrid 12 veckor

Idag blir lillstumpan hela 12 veckor! Jag förundras dagligen över hur mycket som händer i ett barns utveckling de första månaderna.


Ingrid hade idag på sig en så söt stickad klänning
som moster Mathilda köpt från Gap. Hon får allt
vara lite vardagsfin ibland om man ska hinna
använda allt fint hon fått.

Dagen idag började lite hastigt och lustigt. Undertecknad somnade inte förens 3:00 inatt (som vanligt) men hör och häpna, Ingrid somnade för natten vid 22:30. Så inte heller denna gång kan jag skylla på Ingrid för mina sömnproblem. Hon vaknade 6:45 och ville äta och jag var så sjukt trött, somnade nog om ganska snabbt och tänkte att Ingrid vaknar väl 3 h senare för ett nytt mål, som hon brukar. Grejen är den att vi skulle va på BVC 11:30 och då får jag gå hemifrån 11:00 för att hinna. Och jag behöver minst 1 h på morgonen om jag ska hinna duscha, äta, amma Ingrid och fixa henne. Klockan 10:30 vaknade jag av ett sms från syrran. Shit, panik. Stressade som aldrig förr och när jag äntligen var klar lägger Ingrid världshistoriens största bajs. Tack för den. Så det fick bli spårvagn till BVC, en tur som tar ca 3 min. Så kan det gå.
Blev ingen vägning av Ingrid idag, det var inte nödvändigt. Hon är ju vägd väldigt mycket redan och det finns ju ingen anledning att hålla på och bli besatt av det, allt är ju bra lilksom. Men trots att jag vet att det inte går nån nöd på henne är man ju nyfiken....

Så härligt väder idag så efter BVC mötte vi upp syrran och promenerade genom Slottskogen till Linné där vi satt länge på ett fik och lunchade. Och nu i eftermiddag promenerade vi hem. En rejäl promenad som var mycket uppfriskande och välbehövlig. Och nu kom Per hem så nu tar vi helg.

Rutiner - vad är det?

Jag tyckte innan jul att vi hade någorlunda rutiner angående sömn och matning. Ingrid somnade ungefär vid samma tidpunkt och åt ungefär vid samma tidpunkter. Men efter att vi var borta i en vecka över jul förändrades detta och nu går det inte få in rutiner igen. Sen några dagar tillbaka har Ingrid även förändrats mycket. Hon vill inte somna för natten förens efter midnatt. Hon är betydligt mer gnällig och krävande. Dessutom vill hon amma gärna flera timmar i sträck och helst somna vid bröstet. Pga detta kräks hon sjukliga mängder, hela tiden. Det märks även att hon mår illa. Hon äter helt enkelt för mycket. Ja vad ska man göra? Jag har väldigt tunn spärr mot irritation och trötthet just nu, klarar inte så mycket motgångar. Och jag vet ju samtidigt att Ingrid är lugnare än många andra bebisar trots denna gnäll period, för hon skriker ju inte utan gråter lite på sin höjd, men jag klarar inte av det ändå. Känner mig totalt slut. Läser man om utvecklingen vid 12 veckors ålder stämmer det så överens med Ingrid så jag hoppas verkligen att det är en övergående period!!

Ingrid x4 - idag

slö dag

Har blivit förkyld igen. Jumlars. Känner mig enormt seg med halsont och snuva. Dagen har därför spenderats mestadels i sängen. Första dagen på 2 månader som jag är hemma en hel dag utan planer. Med tanke på att jag känner mig lite sliten så kan jag faktiskt inte heller tänka mig något annat just nu. Och ute regnar det och det inbjuder ju definitivt inte till en promenad. Så jag fortsätter nog så här. Och kan inte låta bli att tycka att livet är förbannat tråkigt.

Oj vilken dag

Oj vilken uttömmande dag det varit idag. Idag har jag nog inte gjort annat än pratat, pratat och pratat. Skönt är det. Först hos läkaren. Sedan en mycket givande timme hos psykologen. Och i eftermiddag/kväll en massa timmar med Malin. Ibland behövs det verkligen. Bara spy ut allt man känner. Det betyder så mycket att ha så fina vänner som jag har, som verkligen bryr sig, som finns där när det behövs. Börjar gråta bara jag tänker på det.

Den senaste veckan har varit jätte tung. Ett bakslag. Det har känts som att jag bara gått omkring i en dunkel tillvaro, i en dimma. Jag har fixat dagarna men har hela tiden haft en riktigt jobbig känsla inom mig. Har tänkt otroligt mycket, funderat på varför varför varför. Har knappt sovit på nätterna. Bara velat ligga i sängen och gråta, men det tillåter jag mig inte att göra så ofta. Vilken tur att det då kommer dagar som idag, när det plötsligt känns lite lättare. Det kände jag redan när jag vaknade imorse. Den första tanken jag har när jag vaknar på morgonen brukar vara vägledande för hur dagen kommer att bli. Och idag kändes det helt plötsligt inte lika tungt att gå upp, trots en enorm sömnbrist. Sen tror jag även att det har hjälpt att få prata av mig så otroligt mycket som jag gjort idag. Skönt. Nu hoppas jag nästa bakslag inte ska bli lika tungt som detta varit....för det var riktigt otäckt vissa stunder. Otäckt att inte kunna känna nån glädje över huvudtaget, att inte kunna se något positivt med livet. Nä det går inte förstå hur det känns att vara i en depression förens man varit där, det är en sak som är säker. Hade aldrig kunnat föreställa mig detta....

Fullspäckat

Igår var det en fullspäckad dag. Vi lunchade med Maria och hennes söta flickor på stan och på kvällen åkte vi till Borås och hälsade på den allra sötaste lilla bebisen, Melker! Inte många dagar gammal och så liten. Kan inte minnas att Ingrid varit så liten, tiden går så fort.... Jag har länge tänkt att jag skulle göra en blöjtårta när Jennys bebis kommer, så jag gjorde slag i saken... det var inte alls svårt och gick fort. Roligt att ge bort =)
Idag är det återigen en fullspäckad dag. Idag på morgonen var jag hos läkaren, kl 13:00 ska jag till psykologen och i eftermiddag får jag besök av Malin! Tyvärr har jag sovit uselt inatt, som vanligt, men det ska nog gå. Skönt att ha något att göra iallafall!

föräldrargrupp

Idag började vår föräldrargrupp. Jag gick utan Per, han jobbar ju. Hade verkligen sett fram emot det, lära känna andra mammor som praktiskt taget bor grannar med oss, men det var sådär. Temat var första tiden hemma. Jag satt mest och hade ångest över att jag skulle få frågan hur jag upplevt första tiden hemma. Vad skulle jag säga liksom. Att få höra de andra prata om hur fantastiskt och häftigt allt varit trots vakna nätter och kolikbarn var bara jobbigt att höra. Inget stämde med min erfarenhet. Men de andra föräldrarna var väldigt pratglada och hade mycket att säga så jag sa ingenting. Vilken kul person de måste tycka att jag är.... Men de verkade onekligen trevliga och framöver ska jag nog kunna bidra mer.

Ikväll har vi badat lillskruttan. Hon älskar det. Tyvärr går det ungefär 5 sekunder efter att hon är torr och påklädd tills hon spyr ner hela sig. Jisses, den tjejen kan spy alltså. La en rejäl kaskadspya under föräldrargruppsträffen, på halva mig och en stor del av golvet. Härligt.detaljer

För de som känner mig är det väl ingen hemlighet att jag älskar att köpa barnkläder! Jag älskar kläder med fina detaljer; skira blusar, volanger på ärmslut, brodyr på krage etc. Lite gammaldags och flickigt. Gärna vitt, gammelrosa och pastell. Sån är jag :)
Fyndade en oanvänd blus på tradera när Ingrid låg i magen. Nu passar den och jag är in love.


lördag 7 januari

Idag har det varit en ganska jobbig dag. Tung och ledsam. Hade ingen lust alls att gå upp i morse. Klockan 11 tvingade Per upp mig till framdukad frukost. Hade nog kunnat sova hela dagen. Vi har annars inte gjort så mycket vettigt idag, städade klart det vi inte orkade med igår och tog en sväng in till stan. Hade egentligen ingen lust alls men jag vet ju att det alltid känns så mycket bättre när man väl är igång med dagen. På stan fikade vi och kikade lite i affärer men Ingrid var inte alls sugen på stan idag. Det var nog första gången som hon inte sov hela tiden i vagnen och i bilen. Hon har varit lite gnällig och inte alls särskilt tillfreds idag. Var då tvungen att ta fram boken "Att se och upptäcka världen, 7 utvecklingssprång under barnets första år" och mycket riktigt, vid 11-12 veckors ålder är ett utvecklingssprång och som vanligt stämmer det precis med Ingrid. Bara att stå ut i några dagar tills det är över. Inte för att det egentligen är särskilt jobbigt, hon har ju definitivt ingen skrikperiod men kräver vår uppmärksamhet nästan hela tiden och vill helst bli omkringburen.

Idag på stan. Ingrid är som allra nöjdast när hon får stå i våra knän.


Något som hjälper mig att koppla bort hur jag mår är att sitta framför datorn, greja med min blogg, läsa andra bloggar och leka i photoshop. Satte mig därför en stund i eftermiddags när vi kom hem från stan med att ändra lite i bloggen, inget avancerat och jag är sådär nöjd men jag har länge velat ändra headern eftersom att Ingrid numera inte längre bor i magen. Tryck F5 om det inte syns någon skillnad.Snuttefilt

Ingrid har den senaste veckan upptäckt sin snuttefilt, den vi köpte till henne innan hon var född. Numera har hon den alltid hos sig när hon sover, helst ska den ligga över ansiktet. Det är så gulligt när hon lägger armarna om den och ligger och pillar på den. Jag tycker det är bra att hon kan finna trygghet i en filt, förhoppningsvis kan den få henne att slappna av lättare i framtiden.


Tidigare idag satt hon i sin babysitter, jag märkte att hon började bli trött så jag gav henne snuttefilten, då dröjde det inte länge innan hon somnade :)


trettondagen

Medans mamma och pappa storstädat hela dagen (kul) har Ingrid...

... tränat nacken,

 


...pratat med kaninen i babygymmet,

 


och tittat på hockey!


nattbabbel

Nu när det är nytt år borde jag väl kanske göra som så många andra, en årskrönika över 2011. Men jag brottas fortfarande så mycket över mina känslor från förra året. Jag är väldigt bra på att trycka undan mina känslor så att jag inte minns dem. Jag minns det jag gjort, men inte hur jag mått. Jag vet, tror mig veta, att jag den 1 februari 2011 var lycklig, den dag vi fick veta att vi skulle bli föräldrar. Jag minns dock inte känslan, men visst var jag väl lycklig!? Och jag tror även att jag kände lycka de kommande månaderna, gravidmånaderna, men jag minns det inte. Jag minns förväntan och längtan, men inte glädjen. Jag önskar att jag skrivit dagbok, en dagbok där jag verkligen formulerade om mina känslor till ord, för att kunna komma ihåg. Kanske var jag så fokuserad, så planerande inför bebisens ankomst att jag glömde av att stanna upp och känna efter vad jag egentligen kände. För jag kan inte komma ihåg!

Den 21 oktober är ju dagen jag kommer minnas för alltid. Det är ju stort att föda ett barn, en otrolig upplevelse. Obeskrivlig. Men här är jag, tyvärr, säker på vad jag kände. Tomhet. Det gör mig så ledsen. Jag kände, så fort Ingrid var ute, en saknad. Jag saknade graviditeten, att ha allt det roliga framför mig. Min och Pers gemensamma längtan efter ett barn. Jag hade varit så otroligt planerande i mitt sätt under graviditeten, eller det är väl sån jag är alltid, så det antiklimax som uppstod var för mycket för mig att hantera. All planering, all längtan var plötsligt borta. Det är konstigt att när det jag önskat mest inträffar så känns livet helt plötsligt meningslöst och glädjelöst. Det är sorgligt att jag inte kan säga att 2011 var det lyckligaste och bästa året i mitt liv. Jag kan inte förstå varför jag ska ha så svårt för att se allt det roliga och underbara jag har framför mig.

För varje dag som går så öppnas mitt hjärta upp en bit i taget för att släppa in Ingrid. Långsamt går det men jag känner att hon nu finns där. Vissa stunder svämmar mitt hjärta över av känslor för att i nästa stund vara alldeles stumt. Än kan jag inte säga att hon är det bästa som hänt mig, för det känns inte riktigt så ännu. Jag vet egentligen inte vad som är det bästa som hänt mig. Kan inte komma på det. Om det är något jag ser fram emot så är det den dag när jag lagt allt detta bakom mig, blivit en starkare person, en mamma som älskar sitt barn villkorslöst och som känner glädje över att få vakna upp till ytterligare en ny dag med sin dotter och inte en mamma som vill att julhelgen ska försvinna så fort som möjligt så att det kan bli fredag, den dag hon ska träffa psykologen. För det är något jag egentligen inte förstår, varför det enda jag längtar efter och ser fram emot är de dagar jag går till bvc och psykologen. Psykologen har sin teori över det, jag är tveksam...

Jag hade inte alls planerat att det återigen skulle bli en lång utläggning om mina tankar och funderingar, men här sitter jag mitt i natten och känner mig inte ett dugg trött med alldeles för mycket tankar och funderingar som gnager i min skalle så jag kände att jag måste få ur mig dem, om jag ska kunna somna. Förstår om man inte orkar läsa igenom mina ganska så deppiga inlägg i denna blogg... men jag skriver för min egen skull.

Här är Ingrid 4 dagar gammal och vi är på väg tillbaka till förlossningen för PKU prov och hörselscreening.

Jag kan fortfarande inte titta på bilder från Ingrids första tid, när hon var en liten plutt, utan att börja gråta. Alla de känslor jag upplevde första veckorna kommer tillbaka varje gång.


Rekordsömn

Inatt slog Ingrid (med råge) sitt sömnrekord. Igår åt hon vid 19 tiden, men redan vid strax efter 20 märkte jag att hon nog ville ha mer. Då åt hon massor och länge och hamnade i nån slags matkoma, så vid 20:45 slocknade hon totalt. Låg och sov i min famn fram till 22:00 då jag la ner henne i vaggan. Mellan 22:00 och 23:00 fick jag sätta i hennes napp ett par gånger men somnade om hela tiden. Jag var som vanligt vaken för länge (jumla vad svårt jag har att somna alltså) somnade väl vid 2 kanske. Vid 4 tiden väcker per mig som tror att Ingrid vill äta, men hon behövde bara sin napp så jag stoppade i den och somnade om direkt. Vid 7:15 vaknar vi av att Pers jobbarkompis ringer, han har försovit sig. Och ingrid sover! Och mitt ena bröst är sprängande fullt och har läckt massor. Fick alltså väcka henne för mat. Somnade sedan om igen och vaknade 10, åt snabbt och somnade om igen! Vid 12 tyckte den lilla damen att det var dags att gå upp och jag borde väl egentligen gått upp för längesen... hon kan sova alltså. Och det är väl inte bara positivt kanske för jag får ju inte heller tummen ur att gå upp på morgonen, hamnat i en jäkla ond spiral. Jag har blivit en person med noll självdisciplin och motivation. Förstår inte vad som hänt.

Ingrid 2 månader och 2 veckor

Idag hade jag tid hos psykologen kl 13:00, men pga att jag inte somnade förens 3 tiden inatt så kom jag inte ur sängen fören klockan var 11:00, så fick därför inte gjort så mycket innan vi var tvugna att åka iväg. Det är så irriterande att jag inte kan somna på kvällarna, i synnerhet när Ingrid somnar vid 22:00 tiden och sover till mellan halv 6 och halv 7 ungefär. Man är ju inte direkt pigg vid halv 6 efter 2.5 h sömn. Som tur är lyckas jag alltid somna om efter Ingrids mål vid halv 6.

Idag hämtade Per bumbo stolen som jag beställde igår. Och den gjorde succé =)
Igår upptäckte Ingrid att den där långa saken (armen) som hänger ut från kroppen faktiskt går att kontrollera, att det är hennes långa sak. Det såg för roligt ut när hon satt i babysittern och helt plötsligt fick syn på sin arm som puttade till på en leksak som hänger ovanför, jätte förvånad blev hon. Därefter satt hon länge och puttade och puttade och puttade på leksaken. Något annat nytt som hänt är att hon vid ett par tillfällen skrattat högt, på riktigt, ett riktigt kiknande bebisskratt. Första gången var på nyårsdagen och så hände det även igår. Så sött!!

Ingrid hade idag på sig en superfin heldress från How to kiss a frog som var det första plagg jag köpte till henne när jag fått veta att det bodde en lite flicka i min mage. nostalgi!

 


tisdag 3 januari

Igår var vi på BVC, igen. Ingrid följer som vanligt sin kurva perfekt, hon väger nu 5720 gram. Snart 6 kg!! Ingen liten bebis längre. Eftersom Ingrid är så stabil i nacken och ryggen frågade jag bvc sköterskan om vi kan låta Ingrid sitta i en sån där bumbo stol redan nu och det gick utmärkt sa hon, så därför har jag precis klickat hem en från jollyroom. Ska bli kul att se hur det går =) Finns ju inget att anmärka på när det gäller Ingrid, hon skriker ju aldrig, sover massor (måste ofta väcka henne dagtid för mat) och sover hela nätter, oftast. Är nöjd och glad. Vi pratade lite om det, jag och bvc sköterskan, att jag har samvetskval och känner mig lite dum över detta, att allt det praktiska funkar hur bra som helst men samtidigt inte kan njuta fullt ut. Jag vet ju att det finns många föräldrar som har det jätte jobbigt med kolik barn och sömnlösa nätter m.m och jag förstår ärligt talat inte hur de överhuvudtaget kan vara glada och lyckliga, hade det varit jag hade jag nog inte orkat med det. Därför skäms jag lite när jag säger hur snäll Ingrid är. Men vi konstaterade att spädbarnstiden kan vara jobbig på så många olika sätt och jag har väl all rätt att tycka att det har varit jobbigt sista tiden, och ska väl vara glad över att det praktiska fungerar över förväntan. Ja ja.
Ingrid idag på stan. Sötis <3Idag har vi varit på stan tillsammans med min syster. Lillfisen var snäll som vanligt och sov sig igenom hela turen bortsett från matning och blöjbyte. Jag hade egentligen tänkt ha en oplanerad dag idag, har inte haft en enda oplanerad dag på över en månad. Jag har inte fixat att inte ha något att göra, fått ångest bara jag tänkt på det så därför kände jag mig tvungen att testa att bara vara hemma. Men igår fick jag som vanligt panik av tanken och bestämde mig för en runda på stan. Det är tyvärr fortfarande så att jag måste ha en anledning att stiga upp på morgonen, känner mig alldeles för nere när jag vaknar och inte har nått att göra när jag stiger upp. Sover därför så länge det går, idag gick vi upp 11:30. Då hann jag precis klart till vi skulle möta upp min syster för att åka till stan. Blir galen på detta, varför kan jag inte stiga upp på morgonen och känna att det är skönt att vara vaken, uppe, hemma tillsammans med Ingrid? Nu dröjer det ett tag innan jag får chansen till en oplanerad dag igen.... Det känns lite som att mina besök på bvc och hos psykologen varje vecka är min livlina, det som får mig att hålla ihop. Det gör att det känns som att jag gör något meningsfullt. Nästa vecka ska vi börja föräldrargrupp dessutom, då har jag ytterligare "en livlina" att klänga mig fast vid. Får lite panik när jag tänker på att dessa "livlinor" snart inte finns kvar. Ska gå hos psykologen februari ut, och till bvc kan jag ju inte ränna för jämnan för Ingrid är ju så stor nu och föräldrargruppen varar i 5 veckor. Men jag hoppas att jag när jag mår helt bra ska klara mig utan det, att jag då kan känna att allt det vardagliga jag gör är meningsfullt. Ja nu blev det en himla massa babbel igen. Men som sagt, att skriva är terapi.


nytt år

Ja då var det ett nytt år, Ingrid har fått fira in det nya året för första gången och det gjorde hon vaken i mitt knä. Vi hade en lugn nyårsafton hos vänner som bjöd på middag. Det mest spännande med den kvällen var självklart att Ingrids alldeles färska kompis valde att börja bege sig ut mitt under middagen. Men han klarade det nya året med 3 timmars marginal! Fantastiskt roligt och häftigt!! <3 Honom längtar vi verkligen efter att träffa!

Ingrid var på ett strålande humör hela kvällen!


Ingrid var så fin i grön manchetser klänning och blus från Zara som hon fått från mina jobbarkompisar.


själv skålade man i coca-cola...


Och vad har då det nya året att erbjuda? Massor såklart. 2012 är året när så mycket kommer att ske med Ingrid. Hon kommer lära sig sitta, krypa, stå, antagligen gå. Hon kommer att växa och bli en egen liten personlighet. Det går inte riktigt förstå allt som kommer att hända.

I år har jag inga nyårslöften. Det enda jag önskar är ett lyckligt år!

Jag får ofta lite panik över hur mycket jag skriver här i bloggen om hur jag mår. Det känns otäckt för jag vet ju egentligen inte vem som läser. Men att skriva är terapi för mig. Det hjälper. Och egentligen ska jag ju inte skämmas överhuvudtaget över hur jag mår. Men ändå gör jag det, lite grand. Men jag fortsätter nog ett tag till, men det vore trevligt att få veta vilka som brukar läsa, då antalet kommentarer inte alls stämmer överens med antalet besökare.

Man kan summera mitt (väl)befinnande som upp och ner, ner och upp och så ner igen. När det är upp känner jag mig inte nere, inte ledsen, jag vill hitta på saker och jag tycker om att mysa och busa med Ingrid. Men något saknas ändå hela tiden. När det är ner är det mörkt, tungt, trögt. Jag kan inte tänka en enda positiv tanke och jag vill egentligen bara ligga i sängen, helst gråta utan att jag vet varför. Men det är inte långt ner så jätte ofta. Kanske ett par dagar i veckan. Ibland går det faktiskt över om jag får gråta ordentligt. Konstigt det där. Ångest har jag till och från hela tiden. Jag har svårt att ta tag i saker, får ångest av att tänka på att utföra vardagssysslor som att laga mat och städa, hellre låter jag hemmet förfalla. Men då får jag ångest av att det är stökigt. En jäkla ond spiral, he he.

Men som sagt, jag tror nog att det är upp lite oftare än vad det var förut. Jag kan ha roligt, i vissa stunder mer än andra. När det är upp kan jag se fram emot saker. Men det där som saknas då? Det blev ganska klart för mig under nyårshelgen. De dagarna var det ner för mig, vekligen. Jag läser många mamma bloggar, som fick barn förra året, och i alla deras "nyårskrönikor" står det att 2011 var det bästa året nånsin, de fick barn. Jag önskar att jag också kände så. Men det gör jag inte. Jag tror jag har glömt av hur det känns att vara lycklig. Har jag nånsin varit lycklig? Jag tänker ofta att lycka är en fasad, ett hittepå och att alla som säger att de är lyckliga bara tror att de är det. För jag kan inte tänka att lycka existerar, när jag inte kan känna det.


RSS 2.0