Ingrid 16 månader

Igår blev Ingrid 16 månader men det hanns inte med någon uppdatering om hennes små milstolpar ;) Men jag vill gärna fortsätta med dem ett tag till, för mitt eget minnes skull, så det får duga idag istället!
 
- Envis, gosig, mammig, morgonpigg, sötast, busig, rolig, liten, mörkblond, blåögd
- Tycker om att leka med dockor, "laga mat", stoppa i och ta ur (och igen och igen...) saker från andra saker, kladda med maten, vara ute och gå, pussas, kramas, se på disney junior, se på pingu, leka med mammas iphone.., gå runt med leksaker i ett snöre, pussla, läsa böcker, ta på och av skor, ta på och av mössor, ta på och av strumpor etc.....
- Älskar inte mat. Matvägrar oftare och oftare. Ibland undrar jag var hon får sin energi ifrån..?
- Tycker hemskt mkt om sådant hon inte får äta så ofta...
- Är en liten pratkvarn. Oj vad det babblas och bubblas. Inte mkt man förstår men sen ett par veckor tillbaka kommer det faktiskt en hel del ord. Säger nu mamma, pappa, titta, sitta här, äta, skor, hej, tittut, vovve, tack, hejdå. Sen härmar hon en hel del ord också, väldigt gulligt när hon försöker men det inte riktigt blir som hon tänkt sig :)
- Förstår det mesta tycker jag. Bra på att peka ut saker i böcker, hämtar grejer när man ber om det, lämnar saker om man ber om det :) Vet vad som gäller när man säger byta blöja, kommer ihåg saker jag själv inte kommer ihåg, tex vart hon tappat sin napp :)
- Använder mest storlek 80 i kläder, på byxor dock 74.
- Växer aldrig barns fötter? Kan fortfarande ha storlek 19..
- På BVC förra veckan vägde hon 9400 gram och var 78 cm lång.
- Fortfarande problem med magen, ömsom förstoppad, ömsom lös... :(
- Sen flytten sover hon i eget rum oftast hela natten, däremot vaknar hon tidigt... mellan 05.30-07:00 brukar det vara numera. Inser att vi varit väldigt bortskämda förut.....
- Andra barn älskar att bada i badbalja, inte Ingrid.....
- Inte utan min napp, är Ingrids nya motto.
- Att sitta på olika, märkliga, ställen är lite utav en favorit för fröken Thylander.
- Har inte riktigt fått in tekniken till att klättra så högt, tack och lov!
- Älskar att hjälpa mamma att fylla tvättmaskinen med tvätt (och mamma älskar att vi nu har en tvättmaskin :) )
 
och så lite bilder på 16månaderstjejen
 
 
 
skor inomhus.... ;)
 
 
disney junior is on....
 
sitta på soffkanten...
 
 

nya rutiner

Nu har vi hunnit bo in oss i några veckor och vi trivs verkligen hur bra som helst. Det var dock en omställning för Ingrid som började med en massa dumma rutiner efter flytten. Bland annat började hon helt plötsligt vakna vid 5-6 tiden på morgonen, något hon aldrig gjort. Dessutom sovvägrade hon på dagen så jag har minst sagt varit trött sista veckorna. Jag måste ärligt erkänna att jag inte varit så här trött på hela tiden sen Ingrid föddes. Vi har helt klart varit bortskämda med en bebis som sovit. Men nu har jag fått känna på det hårda livet och nattugglan emelie är som bortblåst. He he.
 
Däremot har vi lyckats få in en bra rutin! Vi gick all in i och med flytten med Ingrids sovrutiner på kvällen. Eftersom hon skulle få eget rum var det lika bra att hon fick börja sova där inne på en gång. Dessutom kände vi att det inte längre skulle funka att söva henne i vår säng, vilket vi gjort förut, för det känns sådär att bära henne sovandes från ett rum till ett annat. Måste vara förvirrande att vakna upp i ett helt annat rum än det hon somnade i. Så vi började med att lägga henne vaken i sin säng, vyssja lite och gå ut. Redan första försöket fungerade det så mycket bättre än jag kunnat ana. Jag fattar inte varför vi inte gjort detta förut. Så nu somnar hon alltid av sig själv i sin säng, det kan dock bli några vändor in i rummet för att klappa och vyssja lite men det går betydligt fortare att söva henne nu än förut när vi sövde henne i vår säng. Halleluja på den :)
 
I helgen fick Ingrid magsjuka igen! FY och USCH för det. Nu är magsjukan över iallafall men istället är hon febrig och väldigt förkyld med jobbig hosta. Alltid är det nått känns det som. Jag har ännu klarat mig men jag är inbillningssjuk så det skriker om det. Jag bara MÅSTE hålla mig frisk. 
 
en snorig Ingrid idag som "hjälper" mig att rensa bland hennes bebiskläder =)

Still here

Jodå, vi lever :)

Flytten har gått bra och vi trivs över förväntan! Det känns så befriande med större, ett rum till Ingrid, tvättmaskin och diskmaskin :) Däremot har nog omställningen påverkat Ingrid. Hon är på ett helt fruktansvärt humör hela tiden, vaknar tiiidigt på morgonen, krånglar vid sövning dagtid och matvägrar!! Detta i kombination med allt som finns att göra i och med flytten gör att jag är helt slut på kvällen och har inte orkat blogga. Jag hoppas att fasen Ingrid är i snart är över och att hon ät sig själv snart, då ska jag blogga som aldrig förr ;)

Ingrid i sitt rum :)


RSS 2.0