förskola

Idag har vi varit på informationsmöte på den förskola Ingrid ska börja på i augusti. Efter det besöket har jag haft världens klump i magen. Det känns inte alls bra. Hon kommer att gå i en grupp för 3-5 åringar, nästan enbart pojkar, och hon är ju inte ens 2 år fyllda när hon börjar. Dessutom är det 18 barn i extremt små lokaler. Lokalerna var för övrigt väldigt tråkiga, inget mysigt alls, inga roliga leksaker, katastrof helt enkelt. Alla barnen fick inte plats att äta tillsammans. Ingrid som fortfarande sover på dagen kommer att sova inne på en annan avdelning. Nä jag känner lite smått panik nu. Måste hitta nått annat, och det är ju lätt i denna stad................
 
min lilla plutta, hur ska du kunna stå emot de stora pojkarna? 
 

Liseberg

Idag har vi varit på Liseberg. Premiär för i år och första gången för Ingrid. Jag såg verkligen fram emot att se hennes reaktion när hon kom dit men kunde aldrig gissa att hon skulle älska att åka karuseller! Oj vad hon har åkt! Hon åkte alla hon fick åka, och inte bara en gång :) Liseberg har verkligen blivit toppen för barn i hennes ålder och uppåt med det nya Kaninlandet. Perfekt!! Det blir helt klart fler besök där innan säsongen är slut!
 
rutschkana går ju alltid hem.
 
och att hoppa!
 
 
 
kaninerna var fascinerande men oh så läskiga. Där blev det inga kramar inte :)
 
vågade på sin höjd vinka lite på håll :)
 
farfars bilar, haha, Ingrid syns ju inte, bara jag och Per =)
 
tre omgångar åkte Ingrid denna karusell
 
 
hoppalång var rolig. den åkte hon två gånger. här med sin moster.
 
kaninresan
 
flygis blev det också två gånger =)
 
vinkade varje gång hon fick syn på mig :)
 
vilopaus på pappas axlar
 
vann två kaniner som hon blev överlycklig för :) släppte dem inte sen =)
 
 
 
 
 
 

plikta

Idag åkte vi en sväng till Plikta i Slottsskogen. Vädret var lite si sådär, ena stunden regn och nästa solsken men inne kan man ju inte vara en hel dag för det. Ingrid blev som vanligt alldeles till sig när hon fick syn på lekplatsen =)
 
Vägrade släppa nallen
 
Åker för det mesta rutschkana på magen, det är inte lika läskigt :)
 
Sandlådan är nog ändå favoritstället
 
 särsklit att kasta sanden.... på mamma..
 
busungen <3
 
 
 
Lika roligt som det är att kasta sand, lika hemskt är det när händerna bli smutsiga.... ;-D
 
fascinerad över fågeln
 
fågeln var rolig att jaga :)
 
 
 
 
 
 

Ingrid med de blå ögonen

Ingrid har verkligen blå ögon. När man ser denna bild man ju tro att jag fejkat färgen i photoshop men jag har inte gjort något med ögonen :) Däremot gjorde förmodligen ljuset  mycket när jag tog bilden för riktigt sådär blå är de inte på riktigt, men nog är de vackra Ingrids stora runda ögon.
 
 

Midsommarafton 2013

Midsommarafton firade vi i Borås hos våra vänner. Det var en rolig dag med typiskt midsommarväder. Fram till 15:30 var det väldigt varmt, en hel del sol och en del moln, vid 15:30 när vi skulle dansa kring midsommarstången öppnade sig himmeln och regnet öste ner. Så det blev ingen dans för vår del tyvärr. Men vi hade det bra ändå. Midsommarkrans tillverkades förstås men Ingrid ville inte alls ha den på sig. Den var på i några millisekunder, precis så att jag hann ta kort :) men sen åkte den av, så fort hon fick chansen! Sötaste lilla midsommarflickan var hon iallafall :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När regnet kom blev det innelek
 
Ingrids dag avslutades med ett bad tillsammans med Melker :)
 
 
 

Ingrid 20 månader

Igår blev Ingrid 20 månader och jag hade inte en tanke på det då. Det försvann mitt i midsommarfirandet. Idag slog det mig iallafall, att mitt lilla hjärta redan är 20 månader. Stora fina tjejen!

Ingrid 20 månader:

- Älskar att leka, fixa och dona. Hon leker verkligen. Dockorna bäddas ner, tröstas, matas, blöjbyts och bärs omkring på. Hon håller kafferep med sin servis, "häller upp" till alla som är med och det är noga att man "dricker". Hon älskar även att leka ut, i sandlådan eller att gå omkring med sin dockvagn. Hon tittar även gärna på TV och fortfarande är pingu hennes stora favorit, sitter lätt i 30-60 min om vi tillåter henne.

- sover nu nästan alltid hela natten i sin säng och har äntligen börjat att vakna på lite humanare tider. Den sista veckan har hon sovit till ca 8:00 fyra gånger!! Sover allt mellan en till tre timmar på dagen.

- äter bättre än förut, är dock kräsen och vågar nästan aldrig smaka på sånt som hon inte känner igen. Hon vägrar tex fortfarande mjölk.

- använder storlek 86 på överdelar och 80-86 på underdelar. Storlek 20 på skor.

- språkmässigt har det inte hänt så mkt de senaste två månaderna, hon pratar oerhört mycket men på sitt egna väldigt lustiga sätt :-) Man förstår inte så mkt. Många ord säger hon men de är inte så tydliga och sätts oftast inte ihop två och två. Känner man henne så fattar man ofta vilka ord hon säger iallafall.

- är mammig men pappa duger väldigt bra nu också!! Pappa är ju pappaledig nu :)

- har en nalle som hon fick av sin mormor och morfar när hon föddes, den är väldigt viktig för henne (lelle säger hon om den) och är med mest överallt

- har inte så bra tålamod, skriker ett väldigt gällt och skärande skrik om det inte blir som hon vill.

- är inte bra på att dela med sig av leksaker. Bryter ihop om någon tar det hon leker med.

- trots att hon ofta blir arg och ledsen när det inte blir som hon vill så är hon ändå väldigt enkel att avleda, hon är verkligen inte långsint :)


London och Halmstad

Helgen spenderade jag i London med underbara vänner. Vi hade tre roliga dagar med mycket shopping :D Det var ju även tre nätter utan Ingrid men det gick över förväntan! Självklart saknade jag henne massor och att träffa henne i söndags var underbart, men jag gick inte under av saknad vilket jag nästan räknat med. Det var i alla fall skönt att få känna sig som gamla Emelie igen!
 
I måndags packade vi om och vi åkte till sommarstugan i Halmstad för en liten minisemester. Per är föräldrarledig och jag börjar jobba imorgon så vi hade några lediga dagar tillsammans. Det var skönt att komma iväg dit och Ingrid trivdes som fisken i vattnet. Och så fick vi träffa min mormor och morfar vilket är allt för sällan! Det var verkligen en frihet för Ingrid att kunna springa runt ute precis som hon ville. Vi passade dessutom på att hälsa på Pernilla, söta Thea och lille söte Gusten, där vi bjöds på mysig fika i solen! Skönt att vädret visat sig från sin bästa sida!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0