2 år

Imorse kl 04.28 var det 2 år sen världens underbaraste flicka föddes. Vår Ingrid. Trots att dessa två år gått otroligt fort så känns Ingrid ändå så självklar, så given i våra liv. Som att hon alltid funnits hos oss. Minns inte ens hur det var förut. Kärleken är oändlig, obeskrivligt stor. 
 
Ingrid är en ganska blyg och försiktig tjej men tvekar inte på att utmana gränser här hemma när det bara är de närmaste runt omkring henne. Hon vet definitivt vad hon vill och vi har svårt för att vara konsekventa i vårt handlande som föräldrar :) Ena gången hjälper det att skrika, gråta och sparkas, andra gången inte ;)
Ingrids favoritsysslor är i nuläget att pussla, cykla, köra vagn, bygga lite allt möjligt som tex tågbana, leka ute, sjunga, dansa och se på film. Favoriter att titta på just nu är Pingu, Pippi Långstrump, Lotta på Bråkmakargatan och Nicke nyfiken. Ingrid är verkligen duktig på att pussla, klarar ett pussel på 12-16 bitar på egen hand, ibland med lite hjälp. När det gäller talet har hon inte kommit riktigt lika långt som hon gjort med pusslandet. Hon säger många ord och sätter ihop ord två och två, ibland tre men hon har svårt med uttalet. Det är nog bara vi de närmaste som förstår vad hon säger :) Byxor är tex "schuschla" (samma ord som pussla, hihi). Men det kommer mer och mer för varje dag. Sover bra på nätterna, nästan alltid hela natten i sin säng. Har fortfarande spjälsäng med alla spjälsidor uppe. Varför ändra på ett vinnande koncept? ;) Sover 1-2 timmar efter lunch. Har alltid "nalle" och "panda" med sig när hon ska sova. Använder nu storlek 86 på kläder och jag skulle tippa på att hon är ca 86 cm lång. Väger väl drygt 11 kg tror jag. 
 
Nu i helgen har vi haft kalas för Ingrid i dagarna två. Lyckade kalas och Ingrid var lycklig över alla "ket" (paket). Hon fick bland annat en trehjuling, en ny dockvagn, bord och stolar till sitt rum, vinterkängor, pussel, playdooh, kläder, ett doktorsset, pärlor och annat pyssel. Allt var verkligen uppskattat! =)
 
 
 
 
 
 

redan oktober

Nu är det allt dags för en uppdatering, tiden går ju som vi alla vet så fort hela tiden och det händer alltid massor med små barn i livet, därför blir det ingen detaljerad uppdatering över vad vi hittat på sen sist :) 
 
Det har nästan gått två månader sen Ingrid började dagis och nu kan jag nog med ganska trygg säkerhet säga att Ingrid trivs bra. Hon är är inte alltid ledsen när vi lämnar och efter vad hennes lärare berättar så funkar allt väldigt bra. Ingrid brukar även väldigt ofta nämna orden "dagis" och "loolit" (=roligt) i samma mening vilket vi tolkar som väldigt positivt! Däremot märks det på henne att det varit en stor förändring i hennes liv sista tiden. Hon är mycket tröttare än vanligt, har kortare stubin, är mer mammig och klängig och har börjat trotsa. Men jag tänker att detta är helt normalt. Hon är ju ändå för det mesta världens bästa och goaste tjej, som blivit en riktig liten pratkvarn. Däremot har vi svårt att förstå vad hon säger ;) hihi. Vissa ord återkommer hela tiden och efter ett tag lär man sig att förstå vad hon menar. Ett exempel på detta är "balle". Kanske inte helt självklart vad det betyder, men nu vet vi. Hon menar blöja. Oj vad vi skrattar åt detta :D
 
För övrigt måste ju den underbara hösten nämnas. Solen har verkligen skämt bort oss sista tiden så vi har spenderat många timmar utomhus. Ljuvligt. Men nu verkar det som att vi har ett antal regniga dagar att vänta oss. Nedräkning till jul börjar nu.
 
Lite bilder från idag
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0