5 veckor

Vår lille bebis som fått namnet Bertil är idag 5 veckor. Dessa fem veckor har verkligen gått i ett rasande tempo samtidigt som vi ändå hunnit med att göra en massa saker. Han känns så självklar, som att han alltid funnits hos oss. Livet flyter på som om inget särskilt stort hänt, det måste det ju med tanke på Ingrid. Men visst är det skillnad, men skillnaden är mindre markant eftersom att per är hemma med oss (tack å lov). 

Vad är då Bertil för en liten kille? :) Nu har vi hunnit lära känna honom och jag känner för det mesta till hans signaler. Han är en lätt bebis som sover mycket. Det är de sista dagarna bara som han börjat vara vaken mer på dagen, samtidigt som han sover lite längre i sträck på natten, inte mig emot.
Han äter varannan till var tredje timma på dagen. Får tyvärr oftast ont i magen och blir illamående efter en måltid men han verkar tålig, skriker i stort sett aldrig utan har ett mer missnöjt kroppsspråk. Kräks väldigt mkt och får uppblåst mage. Brukar hjälpa honom att fisa och bajsa ungefär en gång om dagen med hjälp av en pysventil, det tycker han är väldigt skönt. 
Han gillar att vara i famnen, då somnar han nästan på en gång. Han kan även somna själv i sin säng men inte alltid. 
Han känns fortfarande väldigt "nyfödd" i sitt sätt, inga tendenser till nått leende och är inte så ofta pigg och med i blicken. Men det kommer väl snart skulle jag tro :) han får gärna vara pluttig ett tag till, denna tiden försvinner ju så fort och det är så mysigt med en liten grod-bebis, hihi.
Vi var på BVC och vägde igår, 4530 g vägde han och ligger mitt på mittenstrecket. Längden förra veckan var 54 cm. Säkert minst 1 cm längre nu. Är något mindre än vad Ingrid var vid samma ålder. Använder strl 56 på kläder men även 62 på bodys funkar, han verkar ha lång överkropp... Hans ben är nog korta då strl 50 passar i byxor :)
Han är verkligen så otroligt fantastiskt fin, finner inga ord för hur mkt kärlek jag känner för den lille grabben <3 


RSS 2.0