Bertil 5 månader

Bertil har ju hunnit bli 5 månader, eller ja.. han är ju snart 5,5 månader till och med. Jag ligger lite efter känner jag :) Blev inte ens en uppdatering när han var 4 månader. Trist.
 
Bertil är en otroligt tillfreds och lugn kille. Får han sitta eller ligga och leka med nån rolig leksak (eller vad som helst som går att leka med egentligen) så är han nöjd. Han sitter numera i tripp trapp stolen och verkar verkligen trivas i den. Vi har nu bytt till sittdel i vagnen permament, mycket pga att det blir mycket tid i vagnen när vi lämnar och hämtar storasyster på förskolan och ofta mycket tid på lekplatser, inte alltid så roligt att ligga ner hela tiden då även om han egentligen inte gnällde särskilt mycket alls i liggdelen.  Men det känns ändå bäst att han kan sitta och se lite mer om det blir för lång stund i vagnen. 
Bertil har testat att gunga nu och det älskade han, förmodligen för att Ingrid puttade på :) Han har även fått testa att bada tillsammans med Ingrid två gånger och även det gav upphov till glädjetjut.
Sömnrutiner har varit lite trixigt att få till just för att det ofta blir lite hipp som happ med rutiner över huvudtaget med en storasyster som gärna väcker och stör lillebror :) men nu tror jag att vi fått till nått som jag hoppas ska funka. Oftast blir det tre tupplurar varje dag. En kort på morgonen när vi lämnar Ingrid, en längre på förmiddagen till lunchtid och en längre på eftermiddagen. Kl 19 brukar vi lägga honom för natten men den sista tiden har han vaknat några gånger på kvällen och inte velat somna om, dessutom har han ätit väldigt ofta på natten... Därför har vi nu två kvällar i rad testat att ge honom en flaska ersättning vid 19 istället för att jag ammar honom, och det verkar ha varit en fullträff. Han har sovit så otroligt mycket bättre på natten sen dess!! Förmodligen blir han inte tillräckligt mätt på bröstmjölk längre. Annars så helammar jag honom. Vi testar numera att ge honom några smakisar av gröt och lite av varje men han gillar verkligen ingenting! Han klöks, spottar ut och grinar riktigt illa av allt vi givit honom. Men bara att fortsätta ge såklart.
Kan vända sig från mage till rygg men inte tvärtom. Är på mycket god väg till att sitta, det fattas bara lite balans. Är väldigt stabil i nacke/rygg. 
Är väldigt nyfiken på allt. Och allt ska in i munnen, finns det inget till hands så duger handen ett tag. Trivs bra i sitt babygym men inte allt för länge. Börjar tycka att det är förfärligt trist att byta blöja/kläder men det är skönt att ligga naken.
Bertil väger ca 7300 gram och är ca 65 cm lång. Hans kurva är identisk med Ingrids, roligt :) Han ligger mitt på normalkurvan på vikt och lite över på längden. Använder storlek 62/68 i kläder. Blöjor nr3.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0