sjukstuga

Min lilla skrutt har haft 39 graders feber hela dagen och inte alls varit glad. Natten till idag var jättejobbig, hon grät otröstligt flera gånger och vaknade hela tiden känns det som. Jag har dessutom också blivit förkyld och mått som en potta skit idag, därför kommer inte denna dag gå till historien som den bästa dagen i mitt liv. Att ta hand om en sjuk dotter när man själv är sjuk är ingen höjdare... Jag hoppas att kommande natt blir bättre och att morgondagen är helt annorlunda. 
 
dagens sjukling <3

Newbie

Jag, och många med mig tror jag, älskar Kappahls Newbie kollektioner. Nu är Ingrid på gränsen till att kunna ha 74, vilket är newbies största storlek, vilket är så tråkigt. Jag gillar verkligen stilen, materialet och färgvalen på newbie kläderna och de känns som ett prisvärt alternativ till de kläder som har samma stil men är betydligt dyrare, talar om mini a ture, wheat, how to kiss a frog, norlie, noa noa m.fl. 
Men så glad jag blev när jag gick in på kappahl.se och såg att de from v 10 nästa år ska utöka storlekspannet ända upp till storlek 98!!! Det var en rolig nyhet :)
 
 
dessa kläder är ett MÅSTE i Ingrids garderob ;)
 
 

Plötsligt händer det

Vi ska flytta!! Till en större lägenhet :D Det känns alldels underbart men det har inte varit ett självklart beslut. Jag älskar verkligen vårt kära Kungsladugård och har inte alls känt för att lämna detta område, men då kungsladugård är det populäraste område i hela Göteborg så är det i stort sett omöjligt att få en trea här om man inte köat i bostadskö i typ 8 år. Därför vidgade vi våra vyer och har nu, via lägenhetsbyte, fått en trea i sannegårdshamnen. Området är underbart och lägenheten och superfin. Vi kommer ha en balkong med sol hela dagen och med utsikt över älven och hela stan. Men det bästa är såklart att Ingrid kommer få ett eget rum. Som jag längtar efter att få inreda :) 
Men det är inte utan att jag fällt en tår eller två över att lämna vår lägenhet, lägenheten där alla Ingrids milstolpar skett det första året. Det finns så mycket minnen i denna lägenhet, både bra och dåliga och jag har så svårt att bryta upp ifrån dem. Jag kommer sakna den charmiga äldre stilen i vårt område, alla mysiga caféer, affärer och lekparker jag och Ingrid besökt. Jag kommer sakna mycket, men vi får skapa nya minnen i nya lägenheten.
 
 
detta kommer vara vårt nya neighbourhood :)
 

Hela detta område expanderas hela tiden, det har pågått i flera år och det finns fortfarande massor av projekt kvar. Det kommer hela tiden nya caféer, affärer och mysiga restauranger. Nya toppmoderna lägenheter byggs fortfarande så jag har en känsla av att områdets populäritet bara kommer att öka de närmsta åren. 
Många av fördelarna med lägenheten är att den har diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Det är dessutom en öppen planlösning med gott om yta för Ingrid att röra sig på. Egentligen gillar jag mest den äldre stilen, så som vi har det nu med charmiga landshövdingshus, knarriga golv och vackra fönster. Men det går inte komma ifrån att den moderna stilen är praktisk när det kommer till småbarn. 
Jag tror ändå att detta kommer bli jättebra. 1 februari flyttar vi =)

Ingrid 13 månader

Idag är det 13 månader sen Ingrid såg dagens ljus för första gången :)
 
Ingrid 13 månader:
- Går och springer som om hon inte gjort annat
- Har börjat visa ett visst intresse för att klättra.....
- Säger än så länge endast titta, pappa (!), hej och där.
- Kan härma en katt, hund, ko och häst
- Pekar på sin mage när vi frågar var Ingrids mage är
- Sover i regel från 19-07
- Sover två gånger per dag, ca 1-1,5 h på förmiddagen och ca 1-1,5 h på eftermiddagen
- Använder storlek 74/80 i kläder
- Älskar att titta i böcker, att dricka vatten, att bli "jagad" av oss och att gå på upptäcktsfärd utomhus :)
- kan absolut inte äta själv
- Har en otroligt stark vilja och en kort stubin.
- Är oerhört nyfiken på allt omkring henne.
- Har 9 tänder
 

Gnällnästet...

Det har minst sagt varit gnälliga och jobbiga dagar här hemma i helgen för vår lilla tös! Herremingud! Arg, ledsen, glad, rastlös, busig, trotsig, gosig, förtvivlad inom loppet av en minut typ. Det har stundtals drivit oss till vansinne i helgen. Inget är bra!! Jag har känt mig uppgiven många gånger och tänkt att det är väl så här det kommer vara nu framöver. Men ett litet hopp tändes ikväll när jag sövde Ingrid. Hon stoppade in fingrarna i munnen hela tiden så då kände jag också. Och minsann, en kindtand har kommit upp ca 1/3. Och dem kan orsaka mkt konstigheter har jag hört, så nu hoppas jag givetvis att det är detta som orsakat min annars så snälla och goa dotter hennes märkliga beteende. Snart kanske den gamla vanliga Ingrid kommer tillbaka!! :-)

Annars har det vart en bra helg! Jag var på ladies night igår med tre kompisar!! En kanonkväll som jag inte ville skulle ta slut! Jag hoppas på en repris snart ;)

Idag har vi försökt städa, gick inte pga Ingrid så då gick vi till slottskogen istället. Roligare tyckte vi alla tre :) Och så var ännu en helg över!

Två bilder från idag:


tålamodskrävande flicka

Idag på morgonen och förmiddagen höll mitt tålamod på att tryta. Det är inte ofta det har hänt men idag höll det på att rinna över. Vaknade med värk i ryggen som bara blev värre och värre ju mer Ingrid krävde att jag lyfte upp henne. Detta lyftande upp och ner hela dagarna börjar verkligen kännas. Tålamodet blir ju inte bättre av detta. Tog därför med min mycket snoriga och gnälliga dotter och min snälla syster på en promenad till Slottskogen där Ingrid, förkylningen till trots, fick leka av sig efter lunch. Det går inte att bara vara inne när hon har sina gnälldagar och bara nöjer sig med att bli buren på. Det är en charmig och rolig ålder, när de är 1 år, men ack så jobbig. 
 
Lite fina höstbilder från idag
 
Moster visar hur man kan göra fina sandslott ;)
 
Det är roligt att kunna springa runt på egen hand nu tycker Ingrid
 
finaste <3
 
 
cyklar, ha ha
 
Jätteroligt :)
 
och jag passade på att träna lite, hoho ;)

Dagen

Idag har Ingrid...
 
... fått testa att äta själv igen. Äta?! Inte ett enda försök till att äta gör hon, inte intresserad, hon vill leka med maten....
 
...lekt sin favoritlek; stå i gåvagnen...
 
...blivit arg på allt och alla...
 
...snorat...
 
...och snorat...
 
...och dregglat.
 
Min lilla goding ;)

gnällig mysdag

Idag har det varit gnäll utan dess like från Ingrids sida. Det måste ha varit nått som inte stått riktigt rätt till... Vi har haft mysbesök av min fina arbetskamrat och vän Jessica och hennes charmtroll till son John. De kom på morgonen och hade med smarrig frukost. Barnen har lekt och bråkat massor om leksakerna men Ingrid har som sagt inte varit på topp. Minsta lilla motstånd har fått henne till att bryta ihop. Lilla gumman! Jag tycker iallafall att dagen varit toppenmysig ändå :) och Ingrid slocknade på en gång redan 18:45. Sen dess har jag haft egentid då Per jobbar över och fortfarande inte är hemma. Egentid är rätt skönt ändå ibland men nu väntar jag på thaimaten som Per skulle komma med:) 
 
en bild på skruttan för några dagar sen, mat och snor i hela ansiktet som sig bör ;)

dop och jobb

En fullspäckad helg är över. I lördags var det dop för Ingrids lillkusse Lily. Det var ett jättefint dop och Ingrid stortrivdes på kalset efteråt. Med säkert 15 barn och en stor leksal så är det ju som gjort för henne att trivas ;) 
 
Natten till idag övervann jag en rädsla. Jag jobbade för första gången på nästan 1,5 år. Jag har skjutit fram det ett tag men tänkte tidigare i veckan att det bara kommer bli jobbigare ju längre tiden går, så jag kontaktade chefen och berättade om hur mitt år varit, min rädsla över att jobba m.m och hon var så förstående. Hon fixade så jag fick jobba utöver den vanliga bemanningen och anledningen till att det blev en natt var att det är så mycket lugnare tempo på natten så jag skulle ha tid att känna efter, lära mig allt nytt m.m. Jag var väldigt nervös över att jobba just natt, har inte gjort det på flera år och då gick det åt skogen med sömnen. Men det gick verkligen över förväntan!!! Jag är så glad att jag tog steget. Nu kan jag jobba lite extra då och då och dryga ut budgeten lite =)  Är dock extremt snurrig och lullig i huvudet just nu efter alldeles för lite sömn denna helgen så nu blir det nightynight för min del. Imorgon drar jag och Ingrid till Ullared med syrran. KUL!
 
Ingrid i kyrkan i lördags

mössor

Jag är en möss-o-holic. Mitt sug efter nya mössor till Ingrid tar aldrig slut. hihi. Nedanstående mössor finnes på Ingrids önskelista :)
 

lista till tomten

Ingrid har skrivit ihop en önskelista till tomten. Så om tomten ser detta så ska jag hälsa från Ingrid att hon har varit hur snäll som helst i år ;)
 

kort stubin

Ingrid har den sista tiden fått otroligt kort stubin. Jisses vad arg hon kan bli om något inte går hennes väg, som tur är går ilskan över på ett par sekunder och sen är allt som vanligt igen...tills nästa gång hindret dyker upp ;)
 
här har vi ett slående exempel. Hon älskar att gå runt med sin dockvagn. Men....
 
...ligger det en leksak på golvet som för en sekund hämmar hennes färd framåt ser det genast ut så här :)

Alfons Åberg

Idag var vi på Alfons Åbergs kulturhus i Trädgårn tillsammans med Jenny och Melker. Mysigt ställe!! Ganska nyöppnat tror jag. Perfekt för barn som tex vilda Ingrid att busa runt på med mängder av leksaker och mysiga hörnor.  HAde det inte kostat 125 kr att gå in hade jag gått dit ofta, men nu får man väl ta det nån gång då och då. Plånboken har ju nämligen sett bättre glansdagar..... ;) 
 

1 års kontroll

Idag var det 1 års kontroll på BVC. Både läkarundersökning och vaccination. Inget att anmärka på och vaccinationen gick bra, hon var ledsen i typ 2 sekunder sen var det full fart igen. Än så länge har vi inte heller märkt av nån direkt reaktion på vaccinet, hoppas vi slipper det. Ingrid vägde idag 9100 gram och var 74 cm lång. Hon fortsätter att dala i viktkurvan men växer iallafall på längden så läkaren var lugn. Bra de! Hon är ju ingen storätare direkt och så mycket energi som hon förbrukar nu när hon bokstavligt talat springer omkring hela tiden så är det ju inte jättekonstigt att hon inte ökar så mycket i vikt. 
 
så här roligt får Ingrid ha när jag fixar i köket ;-)

RSS 2.0