flytt och lite annat smått och gott

Nej jag har inte slutat blogga, jag har haft fullt upp. Flytt på lördag och lägenheten är ett enda stort K A O S just nu. Eftersom det är ett direktbyte vi ska göra så måste all städning och packning vara klar på lördag morgon. Stressande. Och när vi inte packat och städat så har vi på kvällarna legat utslagna i soffan och tittat på avsnitt efter avsnitt av homeland. Vilken bra serie! Ikväll såg vi sista avsnittet, vilken tomhet det blev nu... Nu måste vi hitta en ny serie vi kan maratonkolla på :)
 
Men lite annat har vi givetvis hunnit med också. Bilder från iphonen.
 
 
Vi har varit på lek- och buslandet med finaste Jessica och John <3
 
Vi har hunnit med en tur till ullared där mamman blev fattig, ännu en gång... ;)
 
Vi har varit på Ingrids gammelmormors 75-års kalas där Ingrid lekte med servetter och åt salta pinnar (grr...)
 
Ingrid har ätit mängder av banan.
 
Och hennes hår växer mer och mer för varje dag som går, äntligen ;)
 
 

Ingrid 15 månader

Idag blev Ingrid 15 månader. Tycker nyss jag skrev inlägget om 14 månader. Usch vad tiden går fort. Nu får den gärna stå still ett tag.
 
 
Ingrids nya färdigheter är att hon numera äter väldigt bra själv, visst blir det kladdigt men det är verkligen inte farligt. Jag har upptäckt en ny sida hos henne och det är att hon avskyr att bli kladdig, hon får nästan panik om det är minsta lilla kladd på ett finger. Därför går hon verkligen in för att inte kladda med händerna när hon äter och hon håller längst ut på skeden, haha. 
Ingrid blir mer och mer tillbakadragen och blyg, är försiktig med nya människor och sitter då helst i mitt knä en bra stund innan det lättar och hon vågar ta några steg på egen hand. Att hon är försiktig märks även när hon tar sig ner från sängen och soffan, hon vill helst hålla någon i handen men finns det ingen hand tillgänglig så går det bra med ett täcke eller kudde =) Inga tecken på att klättra än och jag hoppas, kanske för mkt begärt?, att denna försiktighet även kommer fram där.. 
Det händer allt oftare att hon sitter still i min famn och gosar, läser böcker eller bara busar. Hon älskar när jag gör grimager och fånar mig. Favoritsången alla kategorier är imse vimse spindel och den kan hon alla tecken till.
Som jag skrivit förut är hon extremt mammig och ingen förutom jag duger, någongång. Det går såklart bra med per men inte om jag är i närheten..
Hon visar mer och mer att hon är bestämd och kan bli rasande arg på en gång om något inte går hennes väg.
Tycker mycket om att leka med dockor och köra runt dem i dockvagnen. Hon älskar även att pussla och klarar lägga knopp-pussel på egen hand.
Drar fortfarande storlek 74/80 i kläder men 74 börjar bli lite litet nu, iallafall vissa plagg. Eftersom hon är längre än vad hon är bred, så blir ofta 80 byxor stora i midjan och åker ner men 74 är ofta lite korta nu. Så nu får hon allt lägga på sig lite hull :)
När det gäller snacket är det ungefär samma som förut, säger några enstaka ord men mest är det hennes egna språk. Däremot märker vi att hon förstår mer hela tiden, vilket verkligen är häftigt att se. 
Nått annat intressant att nämna är att hon gått från banan-hatare till bananalover under loppet av ett par veckor.. hihi. Numera bryter hon ihop om hon får syn på en banan men inte får äta den. Det kan ändras fort.
 
 
 
 

lördag

Idag har Pers föräldrar varit här och hjälpt till att rensa/slänga/skänka en massa överflödiga grejer. Vilken lättnad det är att bli av med sådant som bara tar plats och som man typ inte använt på 5 år. Vi skänkte tre lådor med porslin, böcker, glas, krukor m.m till myrornas, slängde en enormt stor mängd  böcker, papper och kompendier från både min och Pers pluggtid och körde iväg stora tv-apparater och dylikt till soptippen ;) Vilken befrielse. Inför denna flytten har vi verkligen rensat, ordentligt. Jag har verkligen gått igenom allt jag har, tex alla mijarder örhängen m.m Nu ska bara resterande saker som ska sparas packas ner i flyttlådor, TRÅKIGT!
 
I vilket fall var det skönt att få hjälp idag, tanken var i och för sig att få lite hjälp med Ingrid också men det är helt omöjligt att låta någon annan ta hand om den lilla bestämda och envisa damen. Hon är så mammig att jag tror jag blir galen, helt sjukt. Jag känner mig nästan kvävd av hennes ständiga behov av att vara i min famn. Hon bryter verkligen ihop om jag släpper ner henne och skulle jag gå ut ur rummet är hela världen förstörd. Detta har verkligen eskalerat sen henne magsjuka och jag hoppas så innerligt att denna "fas" snart ska vara över. Annars vet jag inte vad jag gör. Jag har aldrig träffat ett barn med detta extrema beteende. Någon som känner igen sig? Tips?? Men hon är ändå min solstråle, min underbaraste lilla skatt :) Och hela jag ler när jag nu tänker på henne. Det är tur det går över så fort de somnar :) 
 
mammas tjej
 
idag satte jag upp hennes lilla hår i en toffs =)

Uppdatering

Vi har gjort en hel del denna vecka, trots Ingrids griniga humör har det varit en bra vecka. Vi har hunnit med tre mysiga lekträffar/mammaträffar :) I tisdags fick vi besök av Jenny och Melker, i onsdags tog vi pendeln till Nol för att träffa Maria och Theodor och igår fick vi besök av Annika och Molly. Roligt! 
I eftermiddags började vi på simskola med Ingrid. Det var verkligen roligt! Det var längesen vi gick på babysim nu så Ingrid var väldigt rädd för vattnet till en början men det tog inte lång tid innan hon slappande av och sen hade hon jätteroligt. Hon skrattade högt åt Pers alla lustiga (?) vattenkonster och älskade att "hoppa" från kanten. Det var en mysig fredagseftermiddag och vi ser fram emot de resterande gångerna av simskolan.
 
Igår var vi på barnmedicin hos läkaren med Ingrid. Vi fick ju tid av BVC eftersom Ingrid har en "ful" viktkurva och en mage som är spänd som en ballong och ger förstoppning på förstoppning. Detta besök resulterade i ett litet stick i fingret som orsakade miljarder tårar hos lilla Ingrid, anledningen var att kolla om hon är allergisk mot gluten eller komjölksprotein. Vad jag förstått det som är det en "rutinåtgärd" så jag håller tummarna för att det inte är det hon har, tror iofs inte det heller. Ingrid fick iallafall utskrivet movicol (laxering) och xyloproctsalva (avsvällande och smärtlindrande, hon har nämligen såå ont när hon bajsar, verkligen plågas! ) Så nu får vi tro att detta hjälper. Jag avskyr verkligen att se henne lida så som hon gör när hon måste bajsa. Det är vidrigt. Stackars älsklingen :(
 
Och nu är det helg och vi ska fortsätta med våra flyttförberedelser... inte det roligaste precis men vi har ju inget val.
 
Lite bilder från veckan
 
Ingrid och Melker äter mellis :)
 
Molly kör Ingrid i dockvagnen :)
 
Ingrid lekandes vid sin spis idag :)
 
imse vimse spindel är det bästa hon vet, så fort jag börjar sjunga på den flyger hon upp och börjar göra gesterna 
 
 
och givetvis ska det klappas händer efteråt ;)
 
hon hade en minst sagt märklig stil idag när hon åt riskaka :D

Jobbig vecka

Förra veckan var ingen rolig vecka. Magsjukan tog hårt på Ingrid som fortfarande inte är i fas. Det är väl först idag som det har gått hyfsat att få i henne nått att äta. Hennes humör är dock värre än någonsin, stubinen är extremt kort och hon gnäller nästan hela tiden. Dessutom är hon extra mammig och vill vara i min famn hela tiden, hon är väldigt trött och hängig, inte alls sig själv. 
 
Det var skönt att veta att vi idag hade 15 månaderskontroll på BVC efter denna jobbiga vecka. Tyvärr var det som jag misstänkte. Ingrid hade gått ner i vikt sen 12 månaderskontrollen. Idag vägde hon 9050 gram vilket inte var någon imponerande siffra. Eftersom Ingrid har sina förstoppningsproblem fortfarande trodde BVC sköterskan att hennes låga vikt kan ha ett samband till just förstoppningarna, att hennes aptit inte är som den borde. Hon har ju alltid ätit väldigt lite och knappt visat någon hunger. Självklart har magsjukan bidragit till den låga vikten också men den kan nog inte förklara allt... Vi har iallfall fått tid till barnmedicin på torsdag och förhoppningsvis kan de hjälpa till med att få bukt på förstoppningsproblemet. Det funkar ju inte att hålla igång hennes mage med resulax... Hon växer iallafall på längden, helt på normalkurvan och kan nu stoltsera med hela 78 cm :) Det känns skönt att veta det iallafall!
 
min lilla plutta idag <3

magsjuka

Här har det ekat tomt i några dagar. Vi har nämligen befunnit oss i vinterkräksjukans plågsamma våld. Magsjuka är nog det vidrigaste som finns. Jag fick ta del av mitt i söndags, som tur var var det väldigt snabbt övergående. Dessvärre var det Ingrids tur i måndags kväll. Hon kräktes oavbrutet den natten känns det som. Jag har aldrig varit med om något värre. Jag mådde så fruktansvärt dåligt för hennes skull, det gjorde ont i varenda liten del av mig att se henne lida så. Kräkningarna upphörde tidig morgon igår och vi lyckades få i henne rätt bra med vätska under dagen. Men hon vägrade dricka något på kvällen utan ville bara sova vid 18:30. Hon somnade som en stock och sov konstant hela natten. När Per skulle gå till jobbet kände jag på hennes blöja som var helt torr så jag väckte henne och försökte ge vätskeersättning, lättare sagt än gjort. Hon somnade bara om hela tiden. Ingrid sov hela förmiddagen idag. Jag försökte väcka men hon somnade om. Hon var så slö, hängig och helt olik sig själv. Och inget kiss. Vid lunch ringde jag 1177 som sa att vi skulle åka till akuten omedelbart så Per åkte hem från jobbet (säkert med väldigt olaglig hastighet...) Så vi fick spendera några timmar på akuten kämpandes med vätskeersättning och till slut kom det yttepyttelite kiss men det bevisade iallafall att systemet fungerade så hon slapp dropp. Vi åkte därför hem och fortsatte med dryck-isglass-nyponsoppa-försöken, det har väl gått si sådär... det är verkligen inte det lättaste att få i henne. Hon vill inte ha. Vi får tvinga och det blir många tårar. Stackars lilla pluttan. Hon har fortsatt vara jättetrött ikväll och sovit massor, men kissade en ganska tung blöja tidigare ikväll iallafall. Hon somnade utan problem för natten vid 19 tiden och sen dess har vi väckt henne några gånger för lite påfyllning och hon har somnat om direkt. Vi får väl fortsätta med detta hela natten. Jag vill INTE att hon ska vara lika dålig imorgon igen. Uscha vilka dagar. Det är det värsta som finns, att se Ingrid lida. Jag kan ta vinterkräksjukan flera gånger om så länge hon slipper.

Nyår

Gott nytt år!
 
Vi hade en väldigt trevlig kväll i Borås hos våra goda vänner igår! God mat, trevligt sällskap, gott vin! Ingrid somnade som en stock vid 19 och sov sig igenom precis hela kvällen och natten. Helt klart över förväntan. Per blev tyvärr krasslig igår och har inte haft mycket ork idag. Min dag idag har därför varit mindre rolig med knappt någon sömn, pigg och leksugen dotter och lite bakrus i kroppen. Ville väl egentligen helst typ dö när Ingrid vaknade 07 imorse och ville leka! Leka kl 7 på nyårsdagen? nej tack. Men det är ju nyår en gång om året så självklart kan jag stå ut med detta.
 
Det vart fattigt med bilder från igår, här kommer de enda hyffsat dugliga bilderna. Ingrid fick vara partyfin i svart tyllkjol :)
 
 

RSS 2.0