Ingrid 21 månader

 
 
Hela 1 år och 9 månader blev Ingrid idag. Ingen liten bebis längre utan en viljestark och bestämd liten tjej :) man kan lugnt säga att hon vet vad hon vill och vi har ofta stora svårigheter med hur vi ska tygla denna vilja. Trotsen kommer med säkra steg och där lär vi väl få ytterligare en tuff utmaning. Men trots detta så är Ingrid världens goaste, sötaste, roligaste och underbaraste lilla tjej. Det är verkligen ett nöje att vara hennes mamma.
 
Numera kommer inte lika tydliga framsteg, såsom det var för ett år sen när det skulle sittas, krypas och promeneras. Men nog händer det saker alltid, de märks bara inte så tydligt längre. 
När det gäller språket så kommer det nått nytt ord då och då. De senaste orden är gunga (gugga), gurka (gucka) och bada (baadaa). Annars så tjötar hon på massor med sitt egna lite lustiga språk ;) Hon är inte så jättetidig när det gäller språket. 
 
Den nya favoritsysslan är att pussla på min iPad... Hon kan sitta hur länge som helst. Även där har vi en utmaning i att begränsa användandet. Vi får helt enkelt inte visa den för henne... Vilket betyder att jag inte får använda den på dagen ;)
 
Om mindre än en månad börjar Ingrid förskolan och det är verkligen välbehövligt. Hon är så galet mammig att jag allt som oftast får ett bryt på att jag aldrig får vara ifred. En ändring måste ske!!
 
En egenskap hos henne som märks tydligare och tydligare är att hon är väldigt blyg. Om en okänd människa pratar med henne blir hon som förstelnad och tittar väldigt tydligt ner i marken. Helst ska hon upp i min famn och då verkligen trycker hon in hela ansiktet i min hals. Det tar alltid en bra stund innan hon vågar vara sig själv. Lilla pluttan, så lik mig som barn.
 
Hon har väldigt svårt för att somna om hon inte får gosa med mitt (eller någon annans) långa hår. En rutin som är grymt svår att vänja henne av med...
 
Sover hur bra som helst nu för tiden. Vaknar i stort sett aldrig på natten, ligger i sin säng tills hon vaknar på morgonen och den sista månaden har hon inte vaknat före 7:30, oftast blir det 8, 8:30 tiden. Ett par gånger till 9:30. Helt ok :) 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0