Ingrid 20 månader

Igår blev Ingrid 20 månader och jag hade inte en tanke på det då. Det försvann mitt i midsommarfirandet. Idag slog det mig iallafall, att mitt lilla hjärta redan är 20 månader. Stora fina tjejen!

Ingrid 20 månader:

- Älskar att leka, fixa och dona. Hon leker verkligen. Dockorna bäddas ner, tröstas, matas, blöjbyts och bärs omkring på. Hon håller kafferep med sin servis, "häller upp" till alla som är med och det är noga att man "dricker". Hon älskar även att leka ut, i sandlådan eller att gå omkring med sin dockvagn. Hon tittar även gärna på TV och fortfarande är pingu hennes stora favorit, sitter lätt i 30-60 min om vi tillåter henne.

- sover nu nästan alltid hela natten i sin säng och har äntligen börjat att vakna på lite humanare tider. Den sista veckan har hon sovit till ca 8:00 fyra gånger!! Sover allt mellan en till tre timmar på dagen.

- äter bättre än förut, är dock kräsen och vågar nästan aldrig smaka på sånt som hon inte känner igen. Hon vägrar tex fortfarande mjölk.

- använder storlek 86 på överdelar och 80-86 på underdelar. Storlek 20 på skor.

- språkmässigt har det inte hänt så mkt de senaste två månaderna, hon pratar oerhört mycket men på sitt egna väldigt lustiga sätt :-) Man förstår inte så mkt. Många ord säger hon men de är inte så tydliga och sätts oftast inte ihop två och två. Känner man henne så fattar man ofta vilka ord hon säger iallafall.

- är mammig men pappa duger väldigt bra nu också!! Pappa är ju pappaledig nu :)

- har en nalle som hon fick av sin mormor och morfar när hon föddes, den är väldigt viktig för henne (lelle säger hon om den) och är med mest överallt

- har inte så bra tålamod, skriker ett väldigt gällt och skärande skrik om det inte blir som hon vill.

- är inte bra på att dela med sig av leksaker. Bryter ihop om någon tar det hon leker med.

- trots att hon ofta blir arg och ledsen när det inte blir som hon vill så är hon ändå väldigt enkel att avleda, hon är verkligen inte långsint :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0