2 år

Imorse kl 04.28 var det 2 år sen världens underbaraste flicka föddes. Vår Ingrid. Trots att dessa två år gått otroligt fort så känns Ingrid ändå så självklar, så given i våra liv. Som att hon alltid funnits hos oss. Minns inte ens hur det var förut. Kärleken är oändlig, obeskrivligt stor. 
 
Ingrid är en ganska blyg och försiktig tjej men tvekar inte på att utmana gränser här hemma när det bara är de närmaste runt omkring henne. Hon vet definitivt vad hon vill och vi har svårt för att vara konsekventa i vårt handlande som föräldrar :) Ena gången hjälper det att skrika, gråta och sparkas, andra gången inte ;)
Ingrids favoritsysslor är i nuläget att pussla, cykla, köra vagn, bygga lite allt möjligt som tex tågbana, leka ute, sjunga, dansa och se på film. Favoriter att titta på just nu är Pingu, Pippi Långstrump, Lotta på Bråkmakargatan och Nicke nyfiken. Ingrid är verkligen duktig på att pussla, klarar ett pussel på 12-16 bitar på egen hand, ibland med lite hjälp. När det gäller talet har hon inte kommit riktigt lika långt som hon gjort med pusslandet. Hon säger många ord och sätter ihop ord två och två, ibland tre men hon har svårt med uttalet. Det är nog bara vi de närmaste som förstår vad hon säger :) Byxor är tex "schuschla" (samma ord som pussla, hihi). Men det kommer mer och mer för varje dag. Sover bra på nätterna, nästan alltid hela natten i sin säng. Har fortfarande spjälsäng med alla spjälsidor uppe. Varför ändra på ett vinnande koncept? ;) Sover 1-2 timmar efter lunch. Har alltid "nalle" och "panda" med sig när hon ska sova. Använder nu storlek 86 på kläder och jag skulle tippa på att hon är ca 86 cm lång. Väger väl drygt 11 kg tror jag. 
 
Nu i helgen har vi haft kalas för Ingrid i dagarna två. Lyckade kalas och Ingrid var lycklig över alla "ket" (paket). Hon fick bland annat en trehjuling, en ny dockvagn, bord och stolar till sitt rum, vinterkängor, pussel, playdooh, kläder, ett doktorsset, pärlor och annat pyssel. Allt var verkligen uppskattat! =)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0