kär

Om man kan bli kär i ett klädesplagg så har jag blivit det i denna klänning från Polarn o pyret jag köpte till Ingrid i veckan. Den är ljuvlig!! =) Flickan i klänningen är för övrigt väldigt söt också ;)
 
 
 
 

Stadsmuseet

Idag var vi på stadsmuseet i ett par timmar. Ingrid hade SÅ roligt!! Hon riktigt skrek av lycka och skrattade åt allt. Hon åkte rutschkanan själv hundratusen gånger cirka och varje gång var lika rolig :-)
Det är ett riktigt bra ställe för barn!!

Lite bilder från idag (Iphone)


Today

Inatt slog Ingrid sömnrekord tror jag :) Hon sov i sin säng utan att vakna en enda gång mellan 19-07:10. Ljuvligt! Hoppas på ny trend här hemma ;-)

Annars idag har vi vart hos Jenny och Melker i Borås och busat. Ingrids humör var katastrof dock så det är bra skönt nu när hon sover!! Det är dock skönt att umgås med folk som vet hur det är ;) Trots dåligt humör har det vart en bra dag!! :)


18 månaderskontrollen

Idag var vi på BVC för 18 månaderskontroll. Ingrid klarade alla utvecklingspunkter med bravur! Och jag kan ju säga att jag var en stolt mamma, fånig som man är, när Ingrid tog på sig sina byxor alldeles själv och imponerade "djupt" på sköterskan (Hennes egna ordval :) ) hi hi.
Ingrid var 80,5 cm lång och vägde 9945 fram. Huvudmåttet var 46 cm. Litet huvud har hon allt.
 
I eftermiddags hade vi besök av Ingrids kompis Glenn och hans mamma såklart :) Fika, bus, bråk och utelek innehöll alltså vår eftermiddag. Ingrid var dock på ett ganska kass humör, förmodligen efter sprutan idag.. 
 
Ingrid sitter "på stranden" och gräver idag :)

Ingrid 18 månader

1,5 år idag!! Och det känns som att hon föddes för 2 månader sen. Det är nästan otäckt hur fort tiden går!
 
 
Den sista månaden har det hänt otroligt mycket i hennes utveckling. Hon är nästan en helt annan tjej. Hon "pratar" hur mycket som helst. Lite fånigt kanske, men jag skriver upp alla ord hon lär sig och hon är nu uppe i ca 40 ord. Självklart låter det inte helt som orginalet men snarlikt och man förstår ;) Tex strumpor; skucko, vatten; bappe, anka; gacka. Det är inte så mycket 2 ordsmeningar än, än så länge typ "sitta där" fast idag sa hon "dä ä båtten" (där är båten) när vi stod på balkongen och tittade efter båtar :)
 
Ingrid älskar att titta efter båtar, fåglar och andra djur. Fåglar som går omkring ute går hon fram till, böjer sig ner mot dem och säger "hej hej". Hon leker mer än gärna med sina dockor och gosedjur och det nya är att bädda ner sig och alla dockor och gosedjur i sin säng, dra täcket över sig och vinka till mig och säga "guuunaa" (godnatt). Men det bästa hon vet är nog att ta på sig kläder, strumpor, skor, mössor, ja allt som går att ta på sig. Hon kan numera ta på sig byxor (får dock inte dem över rumpan ännu) och strumpor som är för stora, tex pappas raggsockar ;)
Pingu skulle hon kunna titta på hela tiden, en klar favorit. 
 
Äter fortfarande si sådär, vissa dagar undrar man vart hon hämtar sin energi... Men jag tror allt hon ökat en del i vikt sista tiden, det känns. Det får vi veta imorgon på 18 månaderskontrollen på BVC.
Sover bra i sin säng i sitt rum. Oftast hela natten utan att vakna, däremot är hon oftast pigg och vill upp vid 6. Men den sammanhängande sömnen vi numera får är verkligen värdefull. 
Sover 1-2 ggr per dag, allt beroende på dagsform och när hon somnar på förmiddagen.
 
Är försiktig och tar alltid min hand när hon blir osäker, tex när hon ska gå över en trottoarkant :) Är ganska blyg men nu märks det att hon vågar mer när hon känner igen personerna. 
 
Använder 80/86 i kläder, 74 har vi nästan övergett helt nu (förutom vissa byxor)
Har nu 13 tänder och förmodligen är fler på gång (DREGGLAR)
 
Ingrid är den roligaste, mysigaste, finaste, sötaste och bästa flicka som finns :) Älskar henne så det gör ont.
 

Påsk 2013

Påsken är över och jag hoppas alla haft en lika härlig påsk som vi :) Påsken är så skön då den är så otvungen på nått sätt, inga måsten som vid jul och midsommar. Dessutom infaller den ju på den härligaste årstiden. Långledigheten kom verkligen passande.

Så vad har vi hittat på?
 
På långfredagen åkte vi hem till mina föräldrar där vi slappade och åt en massa god mat (och godis). Ingrid fick faktiskt smaka av det gigantiska påskägget som mamma fyller varje påsk. Om hon gillade det? Jo tack....
Ingrid hade väldigt roligt med alla leksaker som numera finns i ett av sovrummen. Det är en lika stor nostalgitripp varje gång att se våra gamla leksaker :)
 
Ingrid fick ett påskägg med en massa russin. 
 
 
I full färd med duplo
 
 
Skolbussen blev en favorit
 
 
Smaskens...
 
 
Lite påskkärringlikt kanske...
 

På påskafton var vi kvar hos mamma och pappa till eftermiddagen då vi åkte till Borås för att gå på våra vänners kombinerade inflyttningsfest/påskfest. En mycket trevlig tillställning vart det :) 
 
En påskfin Ingrid...
 
 
...med två tofsar dagen till ära
 
 
 
Godis är gott...
 
 
...vilket syns på minen ;)
 
 
På kalaset roade Ingrid sig med att prova allas skor. Länge.
 
 

På påskdagen vaknade vi upp i Borås tidigt. Barnen som ju sov större delen av kvällen var inte alls lika trötta som de vuxna. Men bara upp och hoppa, sånt är livet nu för tiden. Vi åkte hem till Göteborg på förmiddagen och på eftermiddagen fick vi besök av Ingrids farmor och farfar samt faster Emma, Uncle Neil, kusinerna James och Lily. En riktig buseftermiddag som avrundades med god mat.
 
På påskdagens morgon
 
 
Gosedjursfantasten Ingrid
 
 
Hemma igen och Ingrid är på ett riktigt strålande, bushumör :)
 
 
Lek med kusin James och uncle Neil
 
 
BusIngrid
 
 
Lillkusse Lily kör Ingrid i dockvagnen :)
 
 
På annandagen tog vi båten över till Klippan med Ingrids farmor och farfar (de sov över) och tog sedan en promenad till Slottskogen. Det var underbart väder och vi njöt av många timmar ute i solen. Vi tittade på alla djuren till Ingrids stora glädje, fikade ute och fick besök av en påfågel samt busade på ett knökafullt Plikta. Vi avsultade vår flera timmar långa promenad med lunch på Le petit café i Linné.
 
Fika i solen på café bräket...
 
 
... där en påfågel kom på besök
 
 
 
Mina fina
 
 
Spännande med alla djuren...
 
 
 
Ingrid hos farfar
 
 
Hoppar studsmatta på Plikta
 
 
Rutschkana är Ingrids nya favoritaktivitet =)
 
 
 

RSS 2.0