Tiden rusar

Ojdå, bloggen har blivit bortglömd. Tiden rusar verkligen fram. Sista 2,5 veckan har det varit inskolning för Ingrid på förskolan och i korta drag så går det ganska bra, som förväntat kan man väl säga. Det har varit skittufft på många sätt men det går verkligen framåt iallafall!
I helgen ska jag försöka hinna med en längre uppdatering än idag, har dessutom en massa fina bilder att visa. Så länge bjuder jag på denna bild tagen idag. Mammas lilla trollunge ;-)


Inskolning

Imorgon börjar inskolningen för Ingrid på förskolan. Det känns båda nervöst och spännande. Tyvärr är det fortfarande den förskola jag skrivit om förut, det var inte lätt att hitta annan plats, så vi får väl se hur det blir. Blir det katastrof får vi försöka pussla så gott vi kan till hon får en annan plats.

Ingrid, som verkligen inte förstår vad dagis och förskola innebär, bara jublar och tjoar när jag berättar att hon ska börja på dagis och vara där och leka när mamma och pappa jobbar ;-)

Det är föräldraraktiv inskolning på förskolan, det innebär att mamma eller pappa är med hela tiden under inskolningen, lämnar ingenting. Så de två första dagarna ska vi vara där mellan 9-11, de tre efterföljande dagarna 9-14 och sedan utökas tiden successivt. Vi föräldrar ska göra allt med barnet, tydligen ska barnet bli tryggare med miljön, lärarna och de andra barnen om mamma eller pappa är med hela tiden. Det känns lite konstigt att vara på dagiset i så många timmar.... Men men, det som blir bäst för Ingrid är det viktigaste :)

Jag återkommer imorgon och berättar hur det var!

Tänk att min lilla söta, busiga och underbara ingrid nu blivit stora tjejen (som till och med bajsade på pottan för första gången igår) och ska börja förskolan nu. Var tar tiden vägen!?!

<3


RSS 2.0