Lekstuga

I helgen har vi vart hos Ingrids mormor och morfar i Småland. De hade fixat i ordning en överraskning till Ingrid! :) De hade rustat upp vår gamla lekstuga, inrett den med bord, stolar, spis, hylla, dockstol samt fixat i ordning min gamla dockvagn. Så himla mysigt och Ingrid såg verkligen lycklig ut när hon gick in där. Roligast var nog ändå dockvagnen som hon körde ut och in i lekstugan väldigt många gånger. Tyvärr har Ingrid varit lite krasslig i helgen, hon är väldigt förkyld och verkar ha ont i öronen. Hennes humör har verkligen varit uselt. Stackarn :( Hoppas vi får möjlighet att åka tillbaka snart igen så hon verkligen kan leka i lekstugan
=)
 
 
 
 
 

Ingrids första sleepover

Det hade gått hur bra som helst inatt! Hon vaknade redan 5:40 men var iallafall glad, vilket var det jag var mest orolig över. Det var dock en mycket trött Ingrid jag hämtade i förmiddags efter jag vart hos psykologen. Hon somnade direkt i vagnen på vägen hem och sov i 3,5 timmar!!! Helt sjukt!! Så länge har hon nog aldrig sovit i ett svep på dagen. Jag trodde det skulle vara svårt att söva henne ikväll men även det gick över förväntan. Hennes moster måste helt klart kört slut på henne ;)

Imorgon ska vi åka till Frederikshamn och bo på badhotellet i två nätter med hela pers familj. Det ska bli väldigt mysigt!!!


En härlig dag

Vilken dag!! Ca 18 grader varmt och strålande sol hela dagen. Vi har varit i Slottsskogen precis hela dagen med min syster och haft en riktigt härlig dag! Som grädde på moset har Ingrid sin första sleepover hos moster inatt :) Så jag och Per har haft kvällen för oss själva. Det har gått hur bra som helst hitills så det känns mycket skönt i hjärtat ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Det blev snabbt helg igen! Denna helgen har vi för en gångs skull inte haft något planerat vilket varit så skönt. Vi har mest hängt här hemma, det finns ju alltid att göra ändå.... Ingrid har nog ändå tyckt att det varit skönt att bara vara hemma, slippa flänga runt och åka hit och dit. Idag hade vi besök av Ingrids kusiner och de lekte så bra ihop! Ingrid tyckte att kusin James som är ett år äldre var så rolig! Hon skrattade så hon kiknade åt hans påhitt. Det var nog första gången som hon på riktigt kunde leka med honom! Roligt!!
 
Imorgon är det måndag igen. Nu är det inte långt kvar av min föräldrarledighet. 3 juni börjar jag jobba. Herregud vilken ångest. Vill.inte. Men fram tills dess ska jag verkligen ta tillvara på våren, om jag kan!
 
Här kommer lite bilder från de senaste dagarna:
 
Ingrid verkligen älskar att laga mat. Hon går in för det och verkligen leker. Det är så härligt att se när hon smakar på allt, bjuder andra och matar dockorna :) Verkligen rollspel!
 
 
En succé här hemma senaste veckan har varit att vi bytt ut badbaljan mot henne utomhuspool. Nu när vi har stort badrum finns det ju gott om plats och Ingrid älskar att sitta där i och leka. Perfekt när jag duschar och gör mig iordning på morgonen :)
 
En av sysselsättningarna denna helg var att bygga koja. Väldigt spännande :)
 
Balkonghäng har det givetvis blivit när solen och våren äntligen är här. Det är så skönt att äntligen ha en balkong. Ingrid älskar att vara där. Det roligaste hon vet är att köra båda sina dockvagnar in och ut, in och ut osv... Helst båda samtidigt. Eller så ska mamma köra den ena, många gånger......
 
Jag blev så full i skratt idag när Ingrid ropade "maaaaammmmmaaaa" innefrån sitt rum och jag kommer in och hittar henne mitt i ett kafferep :D haha. Hon hade dukat upp miniservisen på dockans stol och serverade genast mig en kopp kaffe. Ha ha ha. Söt!!

1 maj

Valborg och första maj har passerat och det var ett skönt avbrott mitt i veckan. Förra året såg det ut så här på första maj. Lite skillnad mot i år. Då var det varmt och körsbärsträden stod i full blomm. Vi var i slottsskogen och grillade. Ingrid hade bara en tunn body och sommarhätta på sig. I år var det förvisso soligt men kallt. Men 1a maj firades ändå in i Slottsskogen där vi var på barnens zoo och Ingrid fick klappa getterna. Mycket uppskattat! Slottsskogen är verkligen ett barnvänligt ställe, ett perfekt utflyktsmål som inte kostar något. 
 
Pappa visar hur man klappar en get ;) hihi
 
Lite läskigt....
 
 
...och där vågade försiktiga Ingrid :)
 
en fin "fågel" tyckte Ingrid ;)
 
som skulle provsittas :)
 
korv med bröd till lunch :)
 
 
 
och lite bus och fotbollsspel på den stora gräsmattan :)

RSS 2.0