Mvc besök

Jag befinner mig i vecka 26 just nu och igår var jag hos barnmorskan, första "riktiga" kollen på mina värden och magen :) Jag fick en förklaring till tröttheten och yrseln jag känt sista tiden.
Mitt hb låg endast på 109 och blodtrycket var 100/60 (brukar ha typ 130/80). De tog lite kompletterande blodprover som jag får svar på på torsdag antagligen, så får vi se vad jag ska göra åt det låga blodvärdet. Äter järn varannan dag redan. 
Första sf-måttet denna graviditet var 27 cm, en cm större än vad jag var i v 26 med Ingrid, vilket inte förvånar mig. Känner mig redan gigantisk :-D Här  http://babyhappiness.blogg.se/2011/july/mvc-besok.html#comment kan ni förresten läsa om motsvarande barnmorskebesök i v 26 förra gången.
Socker låg på 4,8 så nått var iaf bra ;-)
Förklarade smärtan jag känner i magen när jag går och barnmorskan var övertygad om att det är sammandragningar, så nu är jag beordrad att halvera mitt tempo när jag går och på jobbet. Inte så lätt när det ligger i min natur att va effektiv och gå snabbt. Avskyr verkligen att lunka på långsamt. Men har inget val nu. Jag får försöka vara ute i god tid när jag tex går till dagis med Ingrid eller till bussen. Barnmorskan nämnde sjukskrivning om jag känner att det blir för mkt på jobbet men jag vill verkligen inte det. Får se hur det känns framöver!!


En Ingrid uppdatering

Ingrid förtjänar verkligen att nämnas lite mer i denna blogg nu för tiden. Min stora älskade tjej som utvecklas så mkt hela tiden. Snart 2 år och 4 månader och jag kan inte va mer stolt över henne än vad jag redan är. 

Ingrid är så otroligt omtänksam och snäll. Flera ggr dagligen säger hon "förlåt mamma" om hon gör nått hon inte får, kanske sparkar mig i magen (hehe, när hon klänger på mig vilket sker väldigt ofta) eller när hon blivit sur över något. Hon tackar alltid för maten, hon lyssnar och tar in precis allting. Oftast gör hon som vi säger även om det märks att trotsåldern är på intågande... Men för det mesta är hon väldigt lätt att ha att göra med och jag känner nästan aldrig att det är jobbigt att va hennes mamma.
Ingrid pratar otroligt mycket nu för tiden, det är väldigt få stunder hon är tyst :) Det kommer så mkt roligt ur hennes mun att jag flera ggr dagligen skrattar gott för mig själv. Jag önskar jag kunde komma ihåg allt. Hon bildar meningar på 5-6 ord oftare och oftare och det går att konversera med henne nu för tiden. 
Hon räknar till 12, men glömmer ofta bort 3 :)
Hon börjar lära sig färger, än så länge har hon koll på blå, gul, grön och rosa. 
Det absolut bästa hon vet är att pussla och lärarna på dagis häpnas dagligen över hur länge hon kan sitta still och pussla. Hon gör oftast samma pussel två ggr innan hon vill ha ett nytt. Hon har hittills klarat ett 40 bitarspussel på egen hand. 
Annat hon gillar är att "laga mat" i sitt kök, pyssla om sina dockor, leka doktor, leka med sin tågbana, läsa böcker och se på tv. Att leka ute är förstås alltid roligt, och att cykla!! 
När hon ska sova är det "panda" och "nalle" som gäller. De ligger hon och kramar hela natten. 
Hon sover 8/10 hela nätter i sin säng, brukar vakna runt 7. Sover inte alltid på dagen längre men är väldigt trött på sena eftermiddagen om hon inte sover.
Vill inte göra sina behov på pottan men brukar berätta när hon kissat/bajsat i blöjan. Vi har inte tagit tag i det på allvar än...
Är fortfarande en försiktig och blyg tjej som inte tar för sig så mkt på dagis men hon blir tryggare och tryggare enligt lärarna. 
Svår när det gäller mat, kräsen och ovillig till att smaka på sådant hon inte vet vad det är.
Börjar bli en 92a när det gäller kläder.
Är världens finaste och underbaraste tjej :-)

Några bilder från idag:
Graviditet nr 2 so far

Nu är det utan tvekan dags för en uppdatering från min sida. Ska försöka plita ner en sammanfattning av min graviditet så här långt (med stora förhoppningar om att bli bättre på att uppdatera fram över :) )
 
Jag befinner mig just nu i vecka 25 och har alltså gått över halva tiden. Det är stor skillnad på att vara gravid denna gång, utav tvekan. Det finns väldigt lite tid över till att ta in att jag är gravid, nästan all min vakna tid går åt till att jobba, vara med Ingrid eller fixa här hemma. Jag är för tillfället väldigt trött och har de sista två veckorna känt mig yr och haft huvudvärk nästan dagligen. Orken räcker inte riktigt till till allt som måste göras, men eftersom att jag måste så måste orken räcka. Så då säger väl kroppen ifrån genom att göra mig yr och lite sådana där skojsiga saker. hehe.
De första tolv veckorna mådde jag vansinnigt illa och var hejdlöst trött. Och precis som i skolboken så vände det efter 12 veckor och fram tills för ca 2 veckor sedan har jag verkligen mått bra. Så jag ska egentligen inte klaga. Det är bara det att det känns som att det är en evighet kvar tills 29 maj, då bebis är beräknad att komma. 
Jag ska jobba hela mars ut och sen blir det förhoppningsvis graviditetesledigt, och OJ vad jag längtar efter det. Det är tungt att jobba, jag känner mig redan stor som ett hus. Även det är det stor skillnad på, jag är betydligt större denna gång (gulp...). Man undrar ju var det ska sluta ;-)
Jag har ännu inte hunnit med så många besök hos barnmorskan. Var där för tre veckor sedan och lyssnade på hjärtljuden för första gången, det var mysigt :) Ca 140 slag/min. 
Då jag har moderkakan i framvägg dröjde det fram till v 21 innan jag kände riktiga rörelser där inne men nu så känns det så fort jag sätter mig ner :) Kan inte riktigt avgöra ännu om det är en livlig krabat eller en lugn variant, vi får väl se framöver =) Jag vet dock att han sätter igång med avancerad gymnastik så fort jag ska sova på kvällen, inte alltid så uppskattat ;)
Ingrid tycker det är mycket spännande att prata om bebis i magen men när vi säger att det är ju lillebror som är bebisen blir hon arg och säger bestämt NEJ, bebis i magen INTE lillebror. Så hon förstår nog inte riktigt sambandet, hihi. Jag längtar otroligt mycket efter att få se Ingrids reaktion på bebisen när han väl är ute. 
 
Jag avrundar här så länge. Så hoppas jag på lite bättre och mer frekventa uppdateringar fram över :)

RSS 2.0