bajs och lite sånt

Idag är det verkligen en riktig segsöndag. Tråkigt väder, inget att göra. Bara slappa här hemma. Vilken tur att man har en liten godbit här hemma som lyser upp tillvaron med sina tokiga upptåg och idéer. Hon blir roligare och roligare för varje dag som går. Hon har så mycket roligt för sig och jag skrattar åt henne massor av gånger varje dag. Älskade lilla busfian!
 
 
Ingrid har sådana problem med sin mage. Hon är allt som oftast STENHÅRD i magen och får kämpa som en liten tok för att bajsa en liten liten rund, hård boll. Hon får laktulos varje dag och innan semestern ökade vi dosen laktulos och då blev det bättre ett tag men nu verkar inte det hjälpa längre. Det är fruktansvärt att se henne när hon försöker bajsa. Hon gråter, skakar, svettas och blir illröd i ansiktet. Ofta kommer det ingenting. En gång tog hon i så mycket så hon sprack lite överallt och det kommer färskt blod. Usch vad hemskt det är, lilla stackaren :( Jag eller Per tar henne alltid i vår famn när hon försöker bajsa, då kramar hon om oss stenhårt och våra hjärtan brister. Får nog ringa BVC i veckan och be om läkartid för att få recept på movicol, detta håller inte. Hon ska inte behöva ha det så jobbigt. Jag märker redan att hon har påverkats av detta, blir ledsen och rädd när hon närmar sig skötbordet och spänner sig som en pinne när vi ska torka henne. Plutten :(

Kommentarer
Postat av: Mathilda

Sådan mor sådan dotter?! ;)

2012-09-16 @ 15:26:40
Postat av: Maria

Vet hur där är :( vi kör också med messmör men det hjälper föga på lisa. Men emellanåt släpper det ordentligt och sen tjockar det på igen. Har tagit resulax en gång då hon hade det ordentligt jobbigt .. men än så länge fungerar messmör ngt sånär. Gå tillbaka till 6mån välling som är mildare? BVC kommer ge de tips ni redan provat- movicol är pulver som du vet ska drickas påsvis per dag .. svårt med barn. Ally totalvägrade det. Men de skickar nog till barnmedicin eftersom Ingrid fortf är under året!

Svar: Vi har gått några vändor hos bvc för magens skull, testat alla tips vi fått där. Ingrid fick 6 mån välling fram tills för en månad sen ungefär, då tyckte bvc vi skulle testa mild fullkorn men det hjälper inte heller. Sist sa bvc att nästa steg får bli movicol, tyvärr :( hoppas Ingrid accepterar det. Båda hennes kusiner klarar sig inte utan movicol, inget annat har funkat på dem heller så det verkar "gå i släkten". Trist och jobbigt.
babyhappiness.blogg.se

2012-09-16 @ 17:08:36
URL: http://mclachlan.blogg.se
Postat av: Maria

Men stackars liten!
För min brorson var det likadant och till slut var han livrädd för att bajsa överhuvudtaget och försökte hålla emot, vilket ledde till ännu mer förstoppning så det är bra att ta tag i det så fort som mjligt, särskilt om hon redan börjar bli sådan med skötbordet. Lycka till!

2012-10-01 @ 10:28:27
URL: http://missredhead.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0